Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Matka troch detí je nezvestná už tri roky. Rodina stále verí, že sa Nadežda vráti domov
Zdielať na

Matka troch detí je nezvestná už tri roky. Rodina stále verí, že sa Nadežda vráti domov

BRATISLAVA / Odišla z domu a späť sa nevrátila. Matka troch malých detí z Rusoviec je nezvestná už tri roky. Milujúca rodina verí, že napriek dlhému času sa ju podarí nájsť živú a zdravú. Nadežda Ondejková zmizla bez dokladov, akéhokoľvek listu na rozlúčku či SMS správy.

Manželia žili spolu roky. Mali spoločné plány a vychovávali 3 maloleté deti. Jedno z nich malo iba pol roka a dvojičky chodili na prvý stupeň do základnej školy, keď Naďa odišla z domu. V ten deň ju zachytila kamera z ulice. Od tej doby ju už nikto nikde nevidel. Zmizla 14. januára v roku 2019.

"Stále veríme, že sa ešte nájde. Obchádzam domovy pre bezdomovcov. Keď idete niekde bez dokladov, tak nemáte kde byť," povedal manžel nezvestnej Ľuboš. 

Po Nadinom zmiznutí ju hľadali dennodenne. Pri pátraní pomáhali desiatky profesionálov ale aj dobrovoľníkov. Preverovali sa rôzne verzie, aj také že skončila za hranicami. Žiadna verzia sa ale nepotvrdila.

Už je to viac ako 1 000 dní odkedy Nadežda odišla zo svojho domova v Rusovciach. Jej zmiznutie je pre manžela stále jednou veľkou záhadou, ktorú si do dnešného dňa nevie vysvetliť. "Stále mám kopec otázok a neviem. To sa dostáva do takých štádií všelijakých, že podozrievate toho, toho lebo neviete, či vlastne odišla sama, či jej niekto nepomohol, či ju niekto nezobral. A ak aj odišla sama tak neviete či ju niekto niekde nedrží," uviedol manžel. 

Pre rodinu je povianočné obdobie mimoriadne smutné. Už tretí Štedrý deň strávili 10-ročné dvojičky a ich 3,5-ročná sestrička bez svojej milovanej mamy. Príbuzní im pomáhajú ako len vedia. "Bolo to smutné, ale sme sa snažili im vyplniť nejak ten program spolu s rodičmi, so svokrovcami, ktorí nám pomáhajú ako môžu," uviedol Nadeždin manžel. 

Pán Ondejka verí, že sa jeho milovanú manželku podarí vypátrať napriek tomu, že prešlo množstvo času. "Akurát ma mrzí, že tí čo nám môžu pomôcť Vám dá sa povedať nepomôžu. Čo sa týka polície. Oni majú buď zviazané ruky alebo neviem," povedal. 

Nezvestná mamička je približne 175 cm vysoká, štíhlej postavy, má gaštanovohnedé dlhšie vlasy a zelenohnedé oči. Oblečenú mala v čase odchodu čiernu prešívanú bundu, modré rifle a čierne čižmy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy