Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž, ktorý na hasičskej zábave zastrelil dvoch ľudí, neprišiel na súd. Pokúsil sa o samovraždu
Zdielať na

Muž, ktorý na hasičskej zábave zastrelil dvoch ľudí, neprišiel na súd. Pokúsil sa o samovraždu

TRENČÍN / Verdikt doživotia si pred tromi mesiacmi na okresnom súde v Trenčíne vypočul 38-ročný Martin. Pred tromi rokmi na diskotéke v obci Horovce zastrelil dvoch mladíkov a ďalšieho vážne zranil. Rozsudok sa mu nepáčil a preto sa odvolal. V utorok, 11. januára, mal o jeho prípade rozhodovať krajský súd.

Obžalovaného na pojednávanie z ilavskej väznice neeskortovali. Deň pred pojednávaním totiž skončil v nemocnici. O pol druhej popoludní sa pokúsil spáchať samovraždu. Incident sa odohral za múrmi ilavskej väznice v oddelení väzby. "Potvrdzujeme, že dňa, 10. januára 2022, došlo v popoludňajších hodinách v Ústave na výkon trestu odňatia slobody a Ústave na výkon väzby Ilava k mimoriadnej udalosti, pri ktorej sa 38-ročný obvinený pokúsil o samovraždu otrávením sa," informuje hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže Monika Kacvinská. 

Podľa našich informácií mal užiť väčšie množstvo tabletiek. Okamžite ho previezli do nemocnice pre obvinených a odsúdených v Trenčíne, kde ho hospitalizovali. "Ešte včera som s ním hovoril a bol pripravený na dnešné pojednávanie, takže neviem, čo sa udialo," hovorí obhajca obžalovaného Karol Vlasák. "V jeho prípade ide o tretí pokus a vždy to bolo vyhodnotené ako účelové," tvrdí prokurátor z Krajskej prokuratúry v Trenčíne. 

V utorok, 11. januára, mal senát krajského súdu v Trenčíne rozhodovať o jeho odvolaní. Okresný súd mu totiž vymeral doživotie. Podľa rozsudku na diskotéke v Horovciach zastrelil dvoch mladíkov a ďalšieho vážne zranil. "Jeho pobyt na slobode by bol pre spoločnosť nebezpečný," hovorí predseda senátu Okresného súdu v Trenčíne. "Nikoho som usmrtiť nechcel, nemal som na to dôvod. Samozrejme ľutujem tohto skutku," uviedol obžalovaný. 

O tom, či strávi za mrežami celý život sa už malo rozhodnúť. Verdikt ale oddialil jeho pokus o samovraždu. "Hroziaca sankcia to mohla naštartovať, ale myslím si, že to je v jeho osobnostnom nastavení," tvrdí prokurátor. Pojednávanie odročili na 1. február, kedy by mal padnúť konečný verdikt. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy