Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Veľký zásah v Lamači. Policajti prenasledovali auto plné migrantov
Zdielať na

Veľký zásah v Lamači. Policajti prenasledovali auto plné migrantov

LAMAČ / Maďarskí policajti museli zasahovať v hlavnom meste Slovenska. Dôvodom bolo prenasledovanie unikajúceho vodiča v ktorom boli migranti. Zastaviť vozidlo sa strážcom zákona podarilo v Bratislavskom Lamači.

Bratislavskí policajti prijali krátkou pred 7:30 ráno oznámenie o tom, že ich maďarskí kolegovia prenasledujú auto. Vozidlo malo české evidenčné čísla. Za volantom sedel Ukrajinec a súčasťou posádky boli i dvaja Turci. Auto chceli najskôr maďarskí policajti počas bežnej kontroly zastaviť v okolí Rajky. Vodič ale výzvy strážcov zákona ignoroval a namieril si to na Slovensko. Po prejdení hraničného priechodu Rajka vodič smeroval do Rusoviec, odkiaľ prešiel opäť na D2-ku a vo vysokej rýchlosti pokračoval na Malacky.

"Na úrovni mestskej časti Lamač toto vozidlo zišlo z diaľnice, pričom na Hodonínskej ulici bolo hliadkou polície Maďarska zastavené. Vo vozidle policajti našli aj dve osoby, dvoch migrantov, ktorí policajtom uviedli, že sú občanmi Turecka," povedal hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff. 

Vodič pôvodom z Ukrajiny skončil s putami na rukách a s najväčšou pravdepodobnosťou ho čaká obvinenie z viacerých trestných činov. Migrantov si prevzala cudzinecká polícia. "K zraneniu osôb v súvislosti s prenasledovaním tohto vozidla nedošlo," uviedol Szeiff. 

Z policajných štatistík vyplýva, že vyšetrovatelia počas minulého roka z prevádzačstva a obchodovania s ľuďmi obvinili 159 fyzických a 9 právnických osôb.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy