Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tragická zrážka dvoch osobných áut: Nehodu neprežil 67-ročný vodič ani jeho pes
Zdielať na

Tragická zrážka dvoch osobných áut: Nehodu neprežil 67-ročný vodič ani jeho pes

POPRAD/SVIT / Cesta medzi Popradom a Svitom bola 7. januára celé popoludnie uzavretá. Policajti dokumentovali tragickú dopravnú nehodu dvoch osobných áut. 67-ročný vodič jedného z nich, na mieste zahynul.

7. januára niekoľko minút po 13. hodine na úseku medzi Popradom a Svitom, stačil okamih a silný náraz zničil dve autá. V oboch sedeli iba vodiči, ktorí ostali zakliesnení vo vozidlách. "Jednotka z Popradu začala s vyprošťovaním vodiča z červeného vozidla, jednotka z Mengusoviec z vozidla druhého," vyjadril sa veliteľ zásahu OR HaZZ Poprad, Peter Martink.

Už na prvý pohľad je zrejmé, že hasiči mali čo robiť, aby plechy hydraulickým náradím roztrihli čo najskôr tak, aby neublížili zraneným. "Zároveň aj zdravotníkom, ktorí spoločne s nami zasahovali. Už počas vystrihovania jedného zraneného museli zasahovať," dodal Peter Martink. Vodičovi strieborného auta už hasiči ani záchranári pomôcť nemohli. Zraneniam na mieste nehody podľahol. V aute sa viezol aj so svojim psom. Ten bohužiaľ zahynul tiež.

"Vodiča druhého osobného motorového vozidla vo veľmi ťažkom stave previezli do nemocnice v Poprade," vysvetlil hlavný lekár OS ZZS SR, Július Pavčo. Zatiaľ je iba jasné to, že došlo k čelnej zrážke. Podľa prvej verzie malo ísť prvé auto od Popradu a prešlo do protismeru, kde sa zrazilo s červeným vozidlom. Či je táto verzia pravdivá, ukáže vyšetrovanie. Na miesto prišiel znalec Odboru dopravy a prípad už prevzali kriminalisti. "Z dôvodu dokumentovania nehody bola cesta medzi Popradom a Svitom uzavretá. Okolnosti, príčina a miera zavinenia je predmetom policajného vyšetrovania," dodal Daniel Džobanik, hovorca KR PZ v Prešove.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy