Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
VIDEO: Policajti museli zastreliť psa. Agresívny muž mu prikázal na nich zaútočiť
Zdielať na

VIDEO: Policajti museli zastreliť psa. Agresívny muž mu prikázal na nich zaútočiť

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / V Bánovciach nad Bebravou sa strieľalo. Policajti počas zákroku zastrelili psa. Patril 42-ročnému mužovi, ktorý sa vlámal do čerpacej stanice. Odmietal sa vzdať policajtom a proti nim nahuckal psa. Nepomohol ani varovný výstrel.

Všetko sa začalo v Chynoranoch. Tu muža ošetrovali záchranári, ten im ale ušiel zo sanitky a rozbehol sa preč. O desiatej večer sa spolu so svojim psom vybral pešo do približne 20 kilometrov vzdialených Bánoviec nad Bebravou. O päť hodín neskôr sa objavil na čerpacej stanici. Prišiel ku dverám a vykopol ich. "V ranných hodinách došlo k narušeniu objektu v Bánovciach nad Bebravou," vyjadrila sa vedúca Oddelenia komunikácie KR PZ Trenčín, Danka Adámiková.

Muž sa dnu dostal v priebehu niekoľkých sekúnd

Správal sa veľmi pokojne a začal jesť bagety. Cestou zrejme vyhladol a tak sa najskôr posilnil. Bagetu zjedol nielen on, ale ponúkol aj svojho psa. O pár minút ho zachytil pohybový senzor a na čerpaciu stanicu smerovali policajti. "Nedá sa vylúčiť, že tam môžu byť aj iné osoby a policajt musí reagovať okamžite," konštatoval bývalý funkcionár NAKA, Peter Chudý.

"Muž útočil na policajtov aj na mieste, aj počas presunu na policajnú stanicu. Huckal do nich aj psa," dodala Adámiková. Policajti ho vyzvali, aby psa upokojil. On ale robil presný opak. Použili preto varovný výstrel, no nepomohlo. Pes sa rozbehol priamo na policajta. "Policajti pri služobnom zákroku použili proti agresívnemu mužovi donucovacie prostriedky a proti psovi na jeho zneškodnenie zbraň," vysvetlila Adámiková.

"Zákrok bol adekvátny, pretože ak v tomto prípade použije páchateľ psa, dá sa to považovať ako útok človeka," vysvetlil Chudý. Pes bol na mieste mŕtvy, jeho majiteľ skončil na policajnom oddelení. Agresívny bol aj tam. "Vyšetrovateľ obvinil z trestného činu útoku na verejného činiteľa 42-ročného muža z okresu Partizánskeho," vysvetlila Adámiková. Muž je momentálne hospitalizovaný na psychiatrii. O jeho ďalšom osude rozhodne sudca okresného súdu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy