Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Díleri v prenajatých bytoch: Naraz dokázali uvariť pervitín za vyše 20-tisíc eur
Zdielať na

Díleri v prenajatých bytoch: Naraz dokázali uvariť pervitín za vyše 20-tisíc eur

PRAHA / Policajti zadržali dvoch varičov pervitínu. Na výrobu drog si krátkodobo prenajímali byty, ktoré potom opúšťali zdevastované. Naraz dokázali uvariť pervitín za vyše 20-tisíc eur.

Kukláči zo zásahovky zatkli dvoch drogových bossov, pervitín dodávali po celej republike a ich odtlačky prstov sa objavili na vreckách s drogami až v severných Čechách. "V noci vyrobili cez 200 gramov pervitínu, ktorý sme na mieste našli zamknutý v trezore," vysvetlil kriminalista.

Pervitín je tzv. "česká špecialita", v krajine sa ho vyrobí najviac z celého sveta. Jeho výroba ale zapácha, no títo variči prišli na spôsob, ako sa vyhnúť pozornosti. Na falošné firmy si prenajali byt len ​​na niekoľko dní, cez cestovné agentúry ako napríklad Airbnb, kompletne ho izolovali, okná i dvere prelepili aj izolačnou páskou a pustili sa do práce. Za pár dní zarobili majland. "Pri cene 1 000 kč za gram, by za 200 gramov dostali cez 200-tisíc kč," dodal kriminalista.

Pol roka menili miesta výroby, až mali kriminalisti dosť dôkazov. Variči sa vrátili do jedného z bytov, kde pred dvoma rokmi policajti zabavili marihuanu a v jednom stane varili pervitín. Byty po ich vyčíňaní dlho chemicky zapáchali a boli neobývateľné. Obaja díleri majú bohatú trestnú minulosť a už sedia vo väzobnej väznici. "V prípade odsúdenia im hrozí až 10 rokov za mrežami," vysvetlil policajný hovorca Richard Hrdina.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy