Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Manželský pár obral ľudí o nemalé peniaze. Medzi oklamanými je aj partnerka šéfkuchára Massima
Zdielať na

Manželský pár obral ľudí o nemalé peniaze. Medzi oklamanými je aj partnerka šéfkuchára Massima

BRATISLAVA / Nemajú ani luxusné kabelky, ani peniaze. Viacero ľudí sa sťažuje na praktiky manželského páru, ktorý podniká na známej sociálnej sieti. Pár mal podľa poškodených vylákať od viacerých ľudí nemalé sumy. Medzi oklamanými je aj partnerka známeho šéfkuchára Massima.

Podvod mal byť založený na pôžičke od ľudí, ktorí mali dosť peňazí na to, aby si predrezervovali luxusné značkové kabelky, pri ktorých bola čakacia doba dodania až tri mesiace, pretože neboli na trhu. A tak si ich záujemcovia za určitý poplatok a aj potenciálny úrok, keďže im mal byť sľúbený profit zo zisku, objednali. "Dostanú rýchlejšie kabelky možno za mesiac, bude ich stáť trošku viac, ale nebudú čakať 3-4 mesiace. Toto bol celý ten systém proste," tvrdí šéfkuchár Massimo Attanasio. "Žiadna kabelka neprišla. Nikdy," dodal Massimo.

Následne sa podľa klientov mala začať spleť výhovoriek, prečo tovar neprišiel. "Párkrát vrátili niekomu nejaké malé sumy, aj mne pár korún vrátili, len aby ste boli ticho a mysleli ste si, že je to biznis. Potom zmizne, zase hovory ako peniaze majú prísť, zajtra, pozajtra a už koniec, už ich nevidíte viac," hovorí Massimo. 

Žena známeho šéfkuchára nie je jediná, ktorá má s manželským párom negatívnu skúsenosť. Obeťami podvodu mali byť ďalšie desiatky ľudí. "Viac ako 35 osôb, tých čo, čo poznáme, ale ešte mi píšu ľudia, že ešte 10 rokov dozadu už to bolo. To nie je vec, čo začala pár mesiacov dozadu, to sú roky, a roky a roky. Rátali sme to do milión eur zatiaľ," hovorí Massimo. "Dlžia nám niečo cez 30 000 € a ťahá sa to už vyše roka," uvádza jedna osoba z recenzujúcich. "Každý jeden, ktorý mal problém s tou ženou, je zablokovaný," hovorí Massimo.

Televízia JOJ sa snažila skontaktovať aj so ženou, ktorá mala kabelky a ďalší tovar ponúkať, žiaľ márne. Skúsili sme aj číslo jej manžela. Ani ten však mobil nedvíhal. Na sociálnej sieti je ale odkaz. "E-shop sa verejne ohradzuje voči lživým tvrdeniam zverejneným na sociálnych sieťach. Dochádza k poškodzovaniu dobrého mena a má to nepriaznivý vplyv na naše podnikanie. Podnikneme právne kroky, aby sme sa proti týmto útokom bránili," stanovisko e-shopu uverejnené na sociálnej sieti. Niektorí z údajne oklamaných sa chystajú podať hromadné trestné oznámenie, prípadne riešiť vec občiansko-právnou cestou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy