Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pátranie po nezvestnom seniorovi z Beniakoviec má smutný koniec
Zdielať na

Pátranie po nezvestnom seniorovi z Beniakoviec má smutný koniec

Zdroj: noviny.sk

KOŠICE OKOLIE / Muž z Beniakoviec oblečený len vo svetri, teplákoch a v papučiach odišiel na Nový rok z domu. Podľa rodiny nechal list na rozlúčku. Vraj napísal, že pre svoj zdravotný stav už nechce byť na obtiaž.

Nezvestného pána Jaromíra z Beniakoviec sa napokon podarilo nájsť, no bohužiaľ už bez známok života. "Všetci zúčastnení vynaložili obrovskú snahu, aby nezvestného pána našli živého a zdravého ale stal sa žiaľ opak," vyjadril sa Bruno Hauer, hovorca Pohotovostného pátracieho tímu v Trnavskom kraji.

Zúčastnilo sa vyše 100 ľudí v zložení Pohotovostný pátrací tím - KE kraj, Polícia SR - Košický kraj, Kynologická záchranná jednotka Košice, Kynologická záchranná brigáda, DHZo Beniakovce, DHZo Budimír, DHZo Kráľovce, Horská služba, Záchranári Košice a miestni dobrovoľníci.. 

Celé Beniakovce ale aj okolie bolo na nohách . Asi sto ľudí pátralo po nezvestnom 75-ročnom Jaromírovi. "Dedo bol vysoký okolo 185-190 cm, mal cca 90 kg. Mal dlhé šedivé vlasy, dlhú šedivú bradu. Proste ten človek je neprehliadnuteľný tým, ako vyzeral," opísala vnučka nezvestného muža. 

Naposledy ho videli na Nový rok v poobedňajších hodinách ako prechádza cez dedinu len naľahko oblečený a smeroval k mostu. Pred svojim odchodom napísal rodine list na rozlúčku. "Ten list bol tiež proste písaný osobou, ktorá nebola pri zmysloch, pretože vôbec nedával zmysel,"  okomentovala list vnučka nezvestného muža. Podľa rodiny zájsť ďalej nemohol, keďže sa ťažšie pohyboval. "Ja si myslím, že je to tým, že si myslel on, že je na obtiaž tým, že mal zlomené rebrá, nevládal ani po prekonaní covidu, nevládal sám fungovať, ani nič," vyjadrila sa vnučka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy