Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Ukradnuté bicykle pokazili ich majiteľom Vianoce
Zdielať na

Ukradnuté bicykle pokazili ich majiteľom Vianoce

BRATISLAVA / V Bratislave miznú bicykle. Zlodeji sa na Prvý sviatok vianočný vlámali do paneláka na Dlhých dieloch a vypáčili dvere do miestnosti, kde majú obyvatelia odložené bicykle. Minimálne päť odtiaľ ukradli. 2. januára zmizli bicykle aj v bratislavskom Lamači.

Dvere boli totálne vypáčené

"Tam boli zamknuté tri bicykle a plus ešte tu hore boli ďalšie tri, aj vrátane synovho bicykla," vysvetľoval poškodený Maroš. Obyvatelia bytovky nevedia, ako sa zlodeji dostali dovnútra, pravdepodobne cez otvorené vchodové dvere, nakoľko v tom čase sa v bytovke prerábal byt. Podľa poškodenej strany sa mohol páchateľ dostať do bytovky už v priebehu dňa, následne sa schovať a počkať si na príležitosť. Krádež zrejme prebehla v noci, keď na chodbách nebol žiadny pohyb. Do miestnosti s bicyklami sa dostal pomocou páčidla."Jazýčky boli úplne vypáčené von, je to poškodené celé," povedal poškodený Maroš.

Vianočný darček si ani neužili

Pán Maroš ešte kupoval manželke bicykel na Vianoce. "Ten sme kúpili úplne nový a ja som ho sem dával 23. decembra na obed, tu stála dodávka tmavomodrá s MA značkami, teda Malacky. Stála tu jeden jediný deň, čo mi aj potvrdili viacerí ľudia, že ju tu videli stáť," skonštatoval poškodený Maroš. 

Keďže ho chcel dať manželke pod stromček, na Štedrý deň ho odniesol do bytu. Myslí si, že posádka modrej dodávky, ktorú videlo viacero obyvateľov si takto vytipuje, kde následné udrie. Podozrivé auto na sídlisku spozorovala aj pani, ktorá na miesto volala políciu. Domový správca sa rozhodol, že v bytovke zavedie bezpečnostné opatrenia. Okrem toho, že zvažuje kúpu kamerového systému, by chcel dať na dvere mreže, "ktoré budú zamknuté zámkom, ktorý nebude možné odrezať, ten bude krytý kovom," vysvetlil správca bytovky Ladislav. "Vyšetrovaním daného prípadu sa zaoberajú policajti štvrtého bratislavského okresu. V tejto súvislosti bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Bratislava Silvia Šimková. 

Zlodeji kradli zas a znova

Zlodeji kradli aj 2. januára a to na sídlisku v bratislavskom Lamači. Vlámali sa do pivnice bytovky, kde následne prehľadali niekoľko pivničných priestorov. Kradnúť sa počas bieleho dňa rozhodli práve z priestoru pána Tibora, ktorý tam mal štyri bicykle, tri z nich mu ukradli. "Mne plus mínus aj s tým príslušenstvom, ktoré tam bolo tak urobili škodu okolo 1700 eur. Som rekreačný cyklista, ale je to môj dosť vášnivý koníček," povedal poškodený Tibor. Ak ste si všimli čokoľvek podozrivé, nahláste to na čísle na 158.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy