Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mal zákaz šoférovania a zo stanice ukradol taxík. Keď ho chytili, nafúkal dve promile
Zdielať na

Mal zákaz šoférovania a zo stanice ukradol taxík. Keď ho chytili, nafúkal dve promile

BRATISLAVA / Včera podvečer sa v centre Bratislavy ozývali policajné sirény. Viaceré hliadky pátrali po zlodejovi, ktorý zo železničnej stanice ukradol taxík. O pár minút sa im podarilo chytiť opitého muža, ktorý mal navyše zákaz šoférovať.

Na taxikárskom stanovisku si nechal taxikár na chvíľu odomknuté auto. Moment, kedy sa od neho vzdialil, využil mladý Bratislavčan. Nasadol do auta a ušiel. Taxikár ihneď zalarmoval políciu, ktorá začala po ukradnutom taxíku pátrať.

Zlodej ďaleko neušiel. Zastavil ho trávnatý kopec neďaleko zastávky na Patrónke. "Na mieste bolo zistené, že skutočne sa jednalo o odcudzené vozidlo taxislužby, ktoré bolo zaparkované na nespevnenej ploche na trávniku. Vozidlo bolo naštartované a pretáčali sa mu predné kolesá," povedal hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff. 

Muž takto netradične zaparkoval ukradnuté auto asi 3 km od železničnej stanice. Pozornosti policajtov neušiel ani samotný zlodej, ktorý sa na frekventovanej križovatke snažil zastaviť prichádzajúce auto. Na mieste bol aj svedok, od ktorého si 30-ročný muž pýtal mobil. Vraj chcel zavolať odťahovku. Podľa polície sa správal rozrušene a javil známky požitia alkoholu.

"Policajti ho na mieste obmedzili na osobnej slobode a podrobili dychovej skúške. Tá skončila s pozitívnym výsledkom. Mužovi bolo namerané takmer 2 promile," uviedol Szeiff. 

Mladý Bratislavčan si poriadne zavaril. Nielenže šoféroval opitý, navyše mal súdom uložený zákaz šoférovania. Muž si ešte chvíľu s putami na rukách posedel v policajnom aute. Hliadka ho onedlho odviezla na policajné oddelenie.

"Poverený príslušník Odboru železničnej polície v Bratislave začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže v súbehu s trestným činom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," povedal Szeiff. 

"Do úvahy prichádza naplnenie viacerých skutkových podstát TČ, a to je marenie výkonu úradného rozhodnutia, krádež alebo ohrozovanie pod vplyvom návykovej látky. V takomto prípade môže súd uložiť tzv. úhrnný trest," uviedol Tomáš Strémy, Právnická fakulta UK Bratislava. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy