Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Poľovník našiel na hrádzi mŕtveho muža. Na krku mal utiahnuté tri jednorázové sťahovacie pásky
Zdielať na

Poľovník našiel na hrádzi mŕtveho muža. Na krku mal utiahnuté tri jednorázové sťahovacie pásky

KOMOČA / Na hrádzi v Novozámockom okrese v pondelok, 27. decembra, ráno náhodný okoloidúci objavil mŕtveho muža. Okolo krku mal stiahnuté umelohmotné pásky. Totožnosť muža polícia zistila v priebehu predpoludnia, príčina smrti je predmetom ďalšieho vyšetrovania.

​Na hrádzi rieky Nitra, približne 4 km od obce Komoča, našiel v pondelok ráno poľovník nehybné mužské telo. Priamo na korune hrádze ležal v polohe na chrbte. Nejavil známky života. Okolo krku mal utiahnuté tri jednorazové sťahovacie pásky. Jeho tvár, ako aj dioptrické okuliare, pohodené od neho zhruba na meter, boli celé od krvi.

Totožnosť muža policajti, ktorí začali vyšetrovanie priamo na mieste nálezu, zistili až keď prehľadali blízku budovu niekdajšej prečerpávačky, cez ktorú sa z rieky Nitra kedysi zavlažovali okolité polia. Vo vnútri evidentne niekto pobýval dlhší čas, okrem porozhadzovaných vecí tam bol aj matrac. Práve tu našli doklady, podľa ktorých by neznámy mŕtvy mohol byť 31-ročný muž z Nových Zámkov. "Presná príčina smrti bude známa až po nariadenej pitve," informuje hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková. 

Okrem poľovníka, ktorý telo našiel, sa v okolí nenachádzal nik. Po pitve bude zrejmé aj to, kedy muž skonal a ako dlho ležal na hrádzi, ktorá najmä v tomto čase nie je až taká frekventovaná. To či v domčeku prečerpávačky prebýval usmrtený muž, alebo niekto iný zisťujú policajti. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Nových Zámkoch začal trestné stíhanie vo veci pre trestný čin zabitia," hovorí Čuháková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy