Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Na bratovom aute sa prevrátil na bok: Vodič nebol držiteľom vodičského preukazu
Zdielať na

Na bratovom aute sa prevrátil na bok: Vodič nebol držiteľom vodičského preukazu

SPIŠSKÉ VLACHY (OKR. SPIŠSKÁ NOVÁ VES) / 19-ročný mladík z Richnavy si chcel večer pred Štedrým dňom trochu zajazdiť. Požičal si bratovu Felíciu a vydal sa aj s 13 a 15-ročnými kamarátmi na výlet. Skončili v Spišských Vlachoch na námestí, kde sa auto prevrátilo na bok. Policajti ich ale na mieste nenašli. Vodič mal poriadny dôvod na útek, nie je totiž držiteľom vodičského preukazu.

"Bolo počuť buchot, manžel vybehol. V uličke nebolo nikoho a už videl prevrátené auto. Okoloidúci videli, že tam utekali z auta deti, doslova," vysvetlila obyvateľka domu. Pri pohľade na prevrátené auto v centre mesta si nikto nedokázal vysvetliť, ako sa to partii chlapcov podarilo. Havarovali totiž na rovnej ceste. Na to našiel odpoveď policajný "nehodovkár".

"Nevodič s vozidlom v meste Spišské Vlachy dostal šmyk, prešiel do protismernej časti cesty, kde vyšiel na obrubník, následne narazil do obrubníka chodníka, a potom sa s vozidlom prevrátil cez strechu a ostal stáť na boku," vysvetlila hovorkyňa KR PZ Košice, Lenka Ivanová.

Nie je vylúčené, že za šmykom môže byť aj zlomená zadná náprava. Felícia počas kotrmelcu zničila aj dopravné značky, ktoré jej stáli v ceste. Miestni hovoria o obrovskom šťastí, že nikto nestál na chodníku pri priechode, kam sa auto vyrútilo. "Ja som v prvom rade ako zdravotník povedala, pozrite dnu, či nie je tam niekto zapučený. No a svietili tam s baterkami, že nikto nebol," dodala obyvateľka domu.

"Vodič, ani jeho dvaja spolujazdci sa pri dopravnej nehode nezranili," dodala Ivanová. Mladíci neboli ani dlho na úteku. Po pár minútach ich vypátrali a chytili miestni "obvoďáci". Našli ich pri 500 metrov vzdialenej pizzerii. "Keďže sa vodič nenachádzal na mieste dopravnej nehody, po jeho vypátraní bol dychovej skúške podrobený dodatočne a jej výsledok bol negatívny," vysvetlila Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy