Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia radí, ako nedať príležitosť vlamačom: Aj fotky na sociálnych sieťach ich môžu lákať
Zdielať na

Polícia radí, ako nedať príležitosť vlamačom: Aj fotky na sociálnych sieťach ich môžu lákať

BRATISLAVA / Prázdny byt láka zlodejov. Kritickými miestami sú vchodové dvere, okná na prízemí. Sami si o návštevu zlodejov koledujete, ak na sociálnu sieť zverejňujete dátum odchodu na dovolenku.

Ak odchádzate z bytu na dlhšie obdobie, polícia radí, ako nedať príležitosť vlamačom.

Dobrú ochranu poskytujú bezpečnostné dvere. No miesto, ktorým môže zlodej vniknúť do bytu, sú aj ľahko dostupné okná v prízemí, či málo viditeľný prístup.

"Preto je jednou z možností aj elektronické zabezpečenie domu," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici, Mária Faltániová.

Odborník na kamerové systémy vyzdvihuje stálu službu centrály, kedy je ústredňa zabezpečovacej techniky domu, napojená na pult centralizovanej ochrany.

"V momente narušenia objektu, vychádza výjazdová jednotka a chráni vám majetok, obzvlášť v tomto predvianočnom období napájajú sa objekty, ktoré normálne by sa nepripájali," priblížil odborník na zabezpečovaciu techniku, Pavel Trnka.

 Ďalším zo spôsobov, ako nedať zlodejom šancu, sú dobrí susedia

"Ktorých môžeme požiadať aj v čase našej neprítomnosti, aby vyberali poštovú schránku a občas skontrolovali neporušenosť bytu," povedala Mária Faltániová.

Pozor aj na fotky z lyžovačky, či z víkendových pobytov pridávané na profily.

"V neposlednom rade si musíme dobre zvážiť, čo zverejníme na sociálnych sieťach, pretože aj informácia o tom, že sme na dovolenke, dáva zlodejom príležitosť, vykradnúť dom alebo byt," doplnila Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy