Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Prekročil rýchlosť o 90 kilometrov, púšťal volant a všetko to natočil na video
Zdielať na
Krimi

Prekročil rýchlosť o 90 kilometrov, púšťal volant a všetko to natočil na video

BRATISLAVA / Video, ktoré zachytáva nebezpečnú jazdu na diaľnici, zverejnili koncom augusta mladíci na sociálnej sieti. Vodič prekročil rýchlosť o 90 kilometrov, používal telefón a obiehal autá sprava. To všetko je na videu a policajtom sa vodiča podarilo vypátrať.

Na videu, ktoré sa šírilo na sociálnej sieti štyria mladíci považovali rýchlu jazdu za zábavu. Všetci si 21-ročného vodiča nakrúcali na telefóny. Ten sa staršiemu BMWčku nebál stúpiť na plyn. Po diaľnici sa rútil rýchlosťou 220 kilometrov za hodinu. Potom zobral do ruky telefón a zrejme aj on si chcel nebezpečnú jazdu zvečniť. Následne obehol dve autá, ktoré išli v ľavom pruhu diaľnice. Obehol ich teda sprava.

"Mladý vodič stihol za pár minút na diaľnici D1 medzi Bratislavou a Trnavou stihol prekročiť povolenú rýchlosť o 90 km/h, predbiehať vozidlá sprava a obsluhovať mobilný telefón," uviedla hovorkyňa krajského riaditeľstva policajného zboru, Mária Linkešová.

Policajtov čakala neľahká úloha. Podľa videa na sociálnej sieti museli zistiť totožnosť mladíka a takisto aj miesto, kde sa šialenou jazdou predvádzal. Po konfrontácii s policajtmi sa priznal, a ospravedlnil sa za nebezpečnú jazdu. To tento skutok neospravedlňuje a polícia ho patrične potrestala. "Správny orgán mu uložil v správnom konaní 700 eurovú pokutu a na 18 mesiacov mu bol udelený zákaz šoférovania," informovala hovorkyňa Mária Linkešová. 

Vodič neohrozil iba seba, ale aj celú posádku, za ktorú niesol zodpovednosť. V neposlednom rade aj všetkých ostatných vodičov na ceste. Takáto jazda máva často fatálne následky a potom už nikoho množstvo sledovateľov na sociálnych sieťach zaujímať nebude.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy