Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Svoju priateľku napadol so sekerou v ruke: Ženu zachránil rýchly zásah polície
Zdielať na

Svoju priateľku napadol so sekerou v ruke: Ženu zachránil rýchly zásah polície

DUBNICA NAD VÁHOM/TRENČÍN / To, že Vianoce by mali byť časom pokoja a lásky, zrejme nič nehovorí 22-ročnému Jakubovi z Dubnice nad Váhom. V byte svojej priateľky sa totiž správal presne opačne. Opitý jej nadával, bil ju a keď odišiel, o chvíľu sa vrátil so sekerou v ruke.

Všetko to malo začať, keď sa mladík opil a pohádal so svojou priateľkou. Neostalo ale len pri tom. "Muž mal v byte v Dubnici nad Váhom pod vplyvom alkoholu vulgárne nadávať svojej družke, fyzicky ju napadnúť a potom z bytu odísť," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ v Trenčíne, Katarína Kuzmová. 

Incident sa vďaka rýchlemu policajnému zásahu skončil bez zranení

Jakub ale na upokojujúcu prechádzku nešiel, ba pravé naopak. Už po chvíli stál pri dverách bytu opäť a tentoraz aj vyzbrojený. Na vystrašenú ženu mal vykrikovať, že ju zabije, pričom v ruke zvieral sekeru. Netušil ale, že na miesto už smerujú policajti. "V použití sekery mu zabránila privolaná policajná hliadka Obvodného oddelenia PZ Dubnica nad Váhom, ktorá sa agresívneho muža nezľakla, sekeru mu vytrhla z ruky a muža obmedzila na osobnej slobode," dodala Katarína Kuzmová.

​Agresívny muž vychladol v cele policajného zaistenia, kde strávil dva dni. "Poverený príslušník vzniesol obvinenie 22-ročnému mužovi pre prečin nebezpečného vyhrážania," vysvetlila Katarína Kuzmová.

Jakubovi hrozilo až trojročné väzenie, no Vianoce napokon strávil na slobode. Sudca mu síce trestným rozkazom uložil trest odňatia slobody na 6 mesiacov, no tento mu podmienečne odložil na skúšobnú dobu jeden rok. "Súčasne obvinenému zakázal v skúšobnej dobe požívať alkoholické nápoje a iné návykové látky a tiež sa nesmie úmyselne priblížiť k poškodenej na vzdialenosť menšiu ako 5 metrov a zdržiavať sa v blízkosti jej trvalého bydliska. Obvinenému súčasne uložil trest prepadnutia veci, teda sekery, ktorú obvinený použil pri spáchaní trestného činu," vysvetlil hovorca KS v Trenčíne, Roman Tarabus. Muž proti trestnému rozkazu nijak nenamietal a ten je tak právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy