Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dostal pokutu za predbiehanie: Na internete tvrdil, že len prevážal vianočný stromček
Zdielať na
Krimi

Dostal pokutu za predbiehanie: Na internete tvrdil, že len prevážal vianočný stromček

Archívne video

BLATNÁ NA OSTROVE (OKR. DUNAJSKÁ STREDA) / Vodiča v sobotu, 18. decembra dopoludnia, zastavila hliadka na ceste I. triedy pri obci Blatná na Ostrove, v okrese Dunajská Streda. Priamo pred ich očami predbiehal iné auto na mieste, kde je to zakázané. Policajti ho zastavili a za priestupok v doprave mu uložili pokutu vo výške 50 eur. Svoju vinu bez zaváhania priznal a uloženú pokutu hneď aj zaplatil. Na sociálnu sieť neskôr zavesil príspevok, kde sa sťažoval, že policajti číhajú na vodičov, ktorí nesprávne prevážajú vianočné stromčeky a jemu chceli za to uložiť pokutu.

Policajti sa stretávajú aj s takými prípadmi, keď si previnilci pri zastavení sypú popol na hlavu, ospravedlňujú sa a bez akýchkoľvek výhrad aj zaplatia uloženú pokutu. Po návrate domov sa ale snažia sami pred sebou ospravedlniť svoje konanie a svoje vymyslené príhody zverejnia na sociálnych sieťach.

S podobným scenárom prišiel aj 28-ročný vodič. Toho v sobotu, 18. decembra dopoludnia zastavila hliadka PMJ na ceste I. triedy pri obci Blatná na Ostrove, v okrese Dunajská Streda. Zastavili ho za ohrozujúce predbiehanie a muž tak dostal pokutu vo výške 50 eur. Svoju vinu bez zaváhania priznal, svoje konanie oľutoval a uloženú pokutu hneď aj zaplatil.

Na sociálnej sieti sa sťažoval, že dostal pokutu za prevoz vianočného stromu

Mladý muž si to nechal odležať v hlave a neskôr na sociálnu sieť zavesil príspevok o tom, ako policajti číhajú na vodičov, ktorí nesprávne prevážajú vianočný stromček. Podľa jeho vyjadrení mu za tento nedostatok chcela hliadka uložiť pokutu vo výške 150 eur, dokonca zadržať vodičský preukaz. "Apelujeme na ľudí, aby kvôli vidine množstva „lajkov“ a komentárov, nešírili po internete vymyslené príbehy a nešírili tak zbytočne medzi ostatnými paniku. Sú totiž aj takí, ktorí týmto príbehom veria a zo strachu z polície zostanú nakoniec na Vianoce bez vianočného stromčeka," vyjadrila sa Polícia SR na svojej sociálnej sieti, kde uverejnila aj video nebezpečného predbiehania vodiča.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy