Polojasno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Študenti boli ocenení riaditeľom polície: Zachránili ženu s dieťaťom pred utopením
Zdielať na

Študenti boli ocenení riaditeľom polície: Zachránili ženu s dieťaťom pred utopením

ČESKÁ REPUBLIKA / Matka zo Slovenska, ktorá žije v Česku, chcela ukončiť svoj i život jej dieťaťa. Pre rodinné spory skočila do ľadovej vody rieky Blanica. Zachránil ich rýchly zásah okoloidúcich mladých študentov. Dostali za to ocenenie od policajného riaditeľa vo Vodňanoch.

Prvého decembra večer matka dieťaťa zo Slovenska napísala správu na sociálnej sieti svojmu bývalému partnerovi. Zobrala svoje malé dieťa a pri kamennom moste s ním skočila do rieky. Bolo to práve vtedy, kedy sa študent rybárskej školy Matyáš Hlavinka vracal s kamarátmi po moste na internát. "Videli sme kočík, tak sme sa hneď vyzliekli a išli za nimi, jeden kamarát volal políciu," vysvetlil Matyáš.

Policajti boli blízko miesta, kde sa žena s dieťaťom topili. Boli u nich do niekoľkých sekúnd. "Nebol čas na rozmýšľanie, išlo nám o to, aby sme im pomohli. Skočili sme do vody a spoločnými silami sme ich vytiahli," vyjadril sa zasahujúci policajt Jan Srb. 

Ženu aj malé dieťa dostali na breh, dieťa nejavilo známky života. "S kolegom sme zahájili oživovanie dieťaťa, medzitým na miesto dorazili hasiči a záchranná služba s lekárom, ktorí si oboch zobrali do svojej opatery," dodal Jan Srb. Dieťa prepravil vrtuľník do pražskej nemocnice, jeho stav sa mierne zlepšil. Žena už je vo väzbe, obvinená z pokusu o vraždu. Tí, ktorí zachraňovali ich životy, dostali od riaditeľa polície ocenenie. "Mám z toho radosť, pretože sa nám podarila pekná práca," vyjadril sa Jan Srb. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy