Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Auto skončilo v plote rodinného domu. Iné v minulosti vletelo majiteľom takmer do kuchyne
Zdielať na

Auto skončilo v plote rodinného domu. Iné v minulosti vletelo majiteľom takmer do kuchyne

ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY / Zrejme riskantná jazda a neprimeraná rýchlosť sa podpísali pod dopravnú nehodu osobného auta, ktoré v Šarišských Michaľanoch skončilo v plote rodinného domu. Stalo sa to o tretej nadránom. Posádku auta, ktorú tvorili mladí chlapci, vrátane 18-ročného vodiča previezli so zraneniami do prešovskej nemocnice. Niektorí utrpeli zlomeniny stavcov a rebier.

​Bolo krátko po tretej hodine ráno, keď sa v prvom dome z jedného konca dediny zobudili na hlasité zvuky. Pri pohľade z okna už len videli havarované osobné auto, z ktorého sa snažila dostať posádka von. "Vyslaní záchranári na mieste ošetrili štyroch zranených, medzi ktorými boli aj tínedžeri. Všetkých po ošetrení previezli do nemocnice," informuje hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová. 

Vodič si podľa zistení televízie JOJ zlomil pri nehode kľúčnu kosť. Ďalší z posádky, z ktorých niektorí mali aj vypité utrpeli otras mozgu, pomliaždenie pľúc, vykĺbenie bedrového kĺbu, či zlomeniny stavcov či rebier. Ich zranenia si vyžiadali ich prevoz do nemocnice. Auto skončilo po náraze do betónového múrika prevrátené na streche na ceste.

Niečo podobné zažila majiteľka domu aj pred štrnástimi rokmi

Vtedy auto skončilo pri kuchynskej linke. "No, naposledy v kuchyni," hovorí majiteľka domu. Auto preletelo dvorom a vpálilo do kuchyne. Tentoraz bol náraz taký silný, že úplne zničil plot. Pred rokmi ho tu ale nemali, teraz majú akoby dvojitý. Ak by tu nebol, zrejme sa zopakuje to, čo sa stalo 14 rokov dozadu. "Robili sme ho asi pred šiestimi rokmi a určite pomohol, pretože keby nebol, tak to auto skončí určite v dvore," hovorí majiteľka domu. 

"Výsledok dychovej skúšky u vodiča, vylúčil uňho prítomnosť alkoholu. Poverený príslušník ODI začal trestné stíhanie vo veci prečinu Ublíženie na zdraví." informovala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy