Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mladíci na seba upozornili podozrivou jazdou. Policajti im zobrali zakázané látky aj plynovú zbraň
Zdielať na

Mladíci na seba upozornili podozrivou jazdou. Policajti im zobrali zakázané látky aj plynovú zbraň

SMIŽANY / Díleri na Spiši prežívajú ťažké časy. Tentokrát sa činili obvoďáci na benzínovej pumpe v Smižanoch. V putách skončila trojica chlapcov. Policajtov na seba upozornili sami.

Podvečer mnohých návštevníkov benzínky prekvapili tri policajné autá. Hliadky aj kriminalistického technika zaujímala čierna oktávia. V nej sedeli traja mladíci. Jeden z nich mal iba 15 rokov. Dvojica starších podozrivých je plnoletá iba pár mesiacov

"Vozidlo jazdilo zo strany na stranu a vzniklo podozrenie, že vodič môže byť pod vplyvom alkoholu, alebo iných omamných a psychotropných látok," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, Lenka Ivanová.

Vodič nemal alkohol v dychu. Či bol pod vplyvom drog, ukáže rozbor krvi. Keďže si spišskonovoveskí obvoďáci svoj rajón dobre poznajú, tušili, že partia má blízko k drogám. To sa im aj potvrdilo. Tento mladík mal v kapsičke pod bundou väčšie vrecko plné zelenej sušiny.

"Bola nájdená neznáma zelená sušina, ktorú kriminalistický technik zaistil a zaslal na kriminalisticko-expertízne skúmanie," potvrdila Ivanová.

Podľa informácií TV JOJ boli mladíci aj ozbrojení. Našli pri nich plynovú pištoľ, boxer a rozkladací nôž. Z benzínovej pumpy mierili rovno na obvodné oddelenie

"Všetky osoby policajti zadržali, po vykonaní potrebných procesných úkonov boli zo zadržania so súhlasom prokurátora prepustené. Poverený príslušník začal trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť," vyhlásila hovorkyňa.

Mladíkov síce policajti prepustili, no ak expertíza ukáže, že v zadržanej sušine bola účinná látka THC, obvinenie pre drogovú trestnú činnosť ich neminie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy