Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Svoj trest za sexuálne obťažovanie na lyžiarskom zájazde spozná čoskoro: Na súd sa nedostavil
Zdielať na

Svoj trest za sexuálne obťažovanie na lyžiarskom zájazde spozná čoskoro: Na súd sa nedostavil

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Bývalý pedagóg z Prešova je opäť o niečo bližšie k tomu, aby spoznal svoj trest za sexuálne násilie. Mal sa ho dopustiť na žiakoch základnej školy, s ktorou bol na Spiši na lyžiarskom zájazde. Počas poslednej noci mal navštíviť viacero chlapčenských izieb a sexuálnymi praktikami deťom spôsobiť dlhoročnú traumu. Pred sudkyňou vypovedali rodičia chlapcov.

Miroslavov obhajca dorazil na spišskonovoveský súd sám. Obžalovaný dal súhlas v konaní bez jeho prítomnosti. Rodičia sa tak bývalému pedagógovi nemuseli pozerať do očí. Obhajca vysvetlil jeho neprítomnosť "Pokiaľ ja mám informácie, tak zo zdravotných dôvodov. Ale aby nemaril dnešné hlavné pojednávanie, tak súhlasil s jeho vykonávaním v jeho neprítomnosti," vysvetlil obhajca obvineného Sergej Romza.

"Teraz keď je to pojednávanie, tak sa znova vynárajú tie spomienky, to ako sme to prežívali. Tak je to také autentické po dvoch rokoch. Ja som nebola ani pri kamerových skúškach. Ja som nechcela ani počuť výpoveď svojho syna. Pretože asi by som nedokázala potom ďalej spávať," vyjadrila sa matka poškodeného chlapca. Konanie Miroslava netraumatizovalo iba dotknutých chlapcov. Podľa ich rodičov, to stále prežívajú celé rodiny. Už na prvom pojednávaní, ktorého sa zúčastnil, sa bývalý učiteľ priznal. Dnešná téma teda nebola o dokazovaní spáchania skutku.

"Bolo tematicky zamerané na vykonávanie dôkazov, ktoré sa týkali uplatneného nároku na náhradu škody vo forme nemajetkovej ujmy zo strany poškodených," dodal Sergej Romza. Verejnosť aj média boli z pojednávacej sály vylúčené. Zo 17-tich poškodených, sa traja z rodičov nedostavili. Nemajetková ujma je stanovená na vyše 5 000 eur individuálne. "Najväčším trestom bude žiť s tým vedomím, čo tým deťom urobil," vysvetlila matka poškodeného chlapca.

Aký trest mu vymerá súd, by sme sa mali dozvedieť na najbližšom pojednávaní. Obhajca očakáva tiež čítanie záverečných rečí. Naplánované je na 15. februára.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy