Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zoroslav Kollár ostáva vo väzbe do 20. februára. Súd zamietol sťažnosť obvineného
Zdielať na
Krimi

Zoroslav Kollár ostáva vo väzbe do 20. februára. Súd zamietol sťažnosť obvineného

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Konkurzný právnik Zoroslav Kollár ostáva vo väzbe do 20. februára 2022. Bol väzobne stíhaný pre kauzy Víchrica a pre nelegálnu výrobu cigariet. Kauza Víchrica sa týka korupcie v súdnictve. V máji ho z väzby prepustili a vzápätí ho vyšetrovateľ NAKA zadržal.

Obvinený podnikateľ Zoroslav Kollár ostane vo väzbe do 20. februára 2022. Ako informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu SR, Alexandra Važanová, senát 4T NS SR na neverejnom zasadnutí na podklade sťažnosti prokurátora zrušil napadnuté uznesenie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v časti týkajúcej sa výroku, ktorým sudkyňa pre prípravné konanie rozhodla o nepredĺžení väzby u obvineného a sám rozhodol tak, že väzbu obvineného predĺžil do 20. februára 2022.

„Senát sťažnosť obvineného proti uzneseniu ŠTS zamietol ako nedôvodnú," dodala Važanová.

Právnik a podnikateľ je väzobne stíhaný pre kauzu úplatkov spojených s nelegálnou výrobou cigariet. Obvinený je tiež v kauze Víchrica, týkajúcej sa korupcie v súdnictve. V tomto prípade ho v máji prepustili z väzby. Vzápätí ho však vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry opätovne zadržal pred bránou Ústavu na výkon väzby v Banskej Bystrici. Špecializovaný trestný súd ho následne vzal do väzby pre hrozbu ovplyvňovania svedkov a pokračovania v trestnej činnosti.

Obvinení boli v kauze viacerí 

NAKA obvinila Zoroslava Kollára spolu s bývalým exriaditeľom Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovítom Makóom a Tomášom Rajeckým pre kauzu výroby ilegálnych cigariet.

Obvinený bývalý údajný člen skupiny piťovci Tomáš R. zostal vo väzbe. Senát 3T Najvyššieho súdu SR (NS SR)  na neverejnom zasadnutí ako nedôvodné zamietol sťažnosti obvineného, ako aj prokurátora špeciálnej prokuratúry proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu, ktorým bol obvinený vzatý do útekovej väzby. Prokurátor podal sťažnosť proti neakceptovaniu kolúznej a preventívnej väzby. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy