Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
VIDEO: Rodinný dom pohltili plamene, bola v ňom dôchodkyňa
Zdielať na

VIDEO: Rodinný dom pohltili plamene, bola v ňom dôchodkyňa

HODEJOV / Rodinný dom v obci Hodejov pohltili plamene. Nehnuteľnosť s dvoma samostatnými vchodmi obýva sedem ľudí. Doma bola iba 82-ročná dôchodkyňa. Ak by jej nepomohol sused, vo vnútri by sa pravdepodobne zadusila.

Nová strecha, okná, podlahy, či televízor. Rodina si svoje bývanie obnovovala na jeseň. S výmenou strešnej krytiny skončili iba pred dvomi týždňami. Všetko im zničil oheň.

"Pred troma mesiacmi som zariadila byt. No teraz zase môžem odznovu. Môžeme odznovu zase robiť. Viete čo to je? No teraz kde budeme spať?" povedala majiteľka domu, Jana. 

Dom je rozdelený na dve časti. V prvej býva 82- ročná dôchodkyňa, v druhej jej syn s manželkou, synom, nevestou a dvomi vnúčatami. Doma bola iba staršia žena. 

Slabý dym vychádzajúci z okna si mal ako prvý všimnúť syn majiteľa domu. 20- ročný Ondrej sa vrátil z policajnej stanice a vysvetľoval napadnutie svojej družky.

"Prišiel som domov, kopal som, nikto nebol doma. Išiel som tam sa vycikať, a malý dym prišiel vonku," opisoval udalosť syn majiteľky domu, Ondrej. 

Kým ale odbehol pre pomoc k susedovi, dom už horel plameňom. Staršia dôchodkyňa bola ale stále vo vnútri. Sama by pravdepodobne nevyšla. 

"V zadnej miestnosti už bol plameň. Tam sme hasili s vedrami vody. Vošiel som dnu, vybral som ju," povedal sused Milan. 

Vo vnútri domu bola aj tlaková nádoba. Tú museli hasiči ochladiť a vyniesť von, aby nevybuchla. Zasahovali profesionáli z Rimavskej Soboty a z Fiľakova a dobrovoľníci z Jesenského. Plamene dostali za chvíľu pod kontrolu a oheň sa tak nerozšíril na blízko stojaci susedný dom. Nepoškodená ostala aj predná časť domu, ktorú obývala dôchodkyňa. 

Šesťčlenná rodina ale prišla o strechu nad hlavou. Škody predbežne vyčíslili na 15- tisíc eur. Medzi miestnymi sa povrávalo, že požiar niekto úmyselne založil. To hasiči predbežne vylúčili. Rodina si kúrila drevom.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy