Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
73-ročný vodič si za volant sadol opitý: S autom vyletel na zvodidlá a z miesta chcel utiecť
Zdielať na

73-ročný vodič si za volant sadol opitý: S autom vyletel na zvodidlá a z miesta chcel utiecť

PREŠOV / 73-ročný vodič pod vplyvom alkoholu havaroval 10. novembra večer na výjazde z Prešova smerom do Košíc. Nehoda sa stala pri vjazde na most. Auto skončilo na zvodidlách. Po nehode chcel z miesta nehody ujsť a svedkov nehody sa pýtal, či vedia, kto je jeho syn.

Havarované auto vyšlo na začiatku mosta na zvodidlá a zastavilo sa až o niekoľko desiatok metrov ďalej. "Išiel z dola a ja už len periférne som videl iskry, on vyletel na zvodidlá a potom sa vrátil späť na cestu," opísal svedok nehody. Horšie by to dopadlo, ak by spadol zo zvodidiel na opačnú stranu a zletel by z mosta. Z havarovaného auta sa po nehode podľa svedkov vytackal starší vodič. Nielen jeho chôdza, ale i správanie už na prvý pohľad neboli v poriadku.

"On chcel ísť preč, pýtal sa ma, či viem kto je jeho syn, ale ja som veľmi nevnímal. Chcel utekať preč tak sme ho stiahli ku zvodidlám a držali do príchodu zložiek," dodal svedok nehody. Vodič po nehode nafúkal. Z miesta nehody ho odviedli na policajné oddelenie. "Dychová skúška bola u vodiča pozitívna s hodnotou takmer 2 promile," vysvetlil hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobanik. 73-ročný vodič prišiel o vodičák. Policajti ho obvinili z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "Bola mu obmedzená osobná sloboda a bol umiestnený do CPZ," dodal Džobanik. "Nech je to výstraha pre každého, kto si pekne uleje predtým, než ide za volant," vyjadril sa svedok nehody.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy