Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Záchranársky vrtuľník ratoval muža, ktorý spadol z takmer 10-metrovej výšky
Zdielať na

Záchranársky vrtuľník ratoval muža, ktorý spadol z takmer 10-metrovej výšky

DOBRÁ NIVA / Záchranársky vrtuľník v sobotu pristával v Dobrej Nive pri Zvolene. Letel na pomoc 43-ročnému ťažko zranenému pacientovi. Muž opravoval svetlá v kultúrnom dome a zrútil sa na zem z veľkej výšky. Okolnosti vyšetruje polícia.

Nešťastie sa stalo v kultúrnom dome, počas opráv sa mal muž prepadnúť cez kazetový strop. "Je tam vysoký strop, to je veľká sála, zo 8-10 metrov to bude," hovorí obyvateľ Dobrej Nivy. Podľa starostu išlo o klasickú údržbu v sále, výmenu stropných svetiel. Podľa svedkov sa muž krátko pred pádom nachádzal nad stropnou konštrukciou. "Dobrý chlap z obce, držíme mu palce, nech sa z toho rýchlo dostane," hovorí starosta obce Dobrá Niva Milan Jakubík. 

Muž bol po páde z veľkej výšky v mimoriadne vážnom stave, do Dobrej Nivy preto letel záchranársky vrtuľník. "Po páde z budovy utrpel rozsiahle poranenia viacerých častí tela, predovšetkým hlavy. Záchranári ho preložili na palubu a na umelej pľúcnej ventilácii bol v kritickom stave prevezený do nemocnice v Banskej Bystrici," informuje  hovorkyňa ATE Poprad Zuzana Hopjaková. 

Čo sa presne stalo a prečo muž prepadol cez stropnú konštrukciu ešte známe nie je. Na mieste boli do noci policajti, ktorí zaisťovali stopy. Všetky bližšie okolnosti nešťastia vyšetrujú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy