Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mladíkovi sa nechcelo nastúpiť do väzenia a pred políciou sa dal na útek. Autom ohrozoval aj okoloidúcich ľudí.
Zdielať na

Mladíkovi sa nechcelo nastúpiť do väzenia a pred políciou sa dal na útek. Autom ohrozoval aj okoloidúcich ľudí.

DETVA / Mal nastúpiť do väzenia, no za mreže sa mu nechcelo. Mladý muž pred policajnou hliadkou unikal. Obyvatelia detvianskeho sídliska boli svedkami policajnej naháňačky.

Tá sa pre unikajúceho muža, pôvodom z Nitry, skončila väzením. 24- ročný mladík mal nastúpiť do výkonu trestu, no pred spravodlivosťou sa ukrýval u priateľky v Detve. Policajtom, ktorí ho u nej hľadali neotvoril. Keď si myslel, že hliadka odišla, nasadol do auta a chcel odísť.


"Ktoré sa hliadka snažila zastaviť predpísaným spôsobom, na čo vodič nereagoval a začal hliadke unikať," potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici, Petra Kováčiková.

Popri tom, ako sa snažil policajtom ujsť, ohrozoval okoloidúcich. Ešte za jazdy mal muž z auta vystúpiť a snažil sa utiecť po svojich. 

Dôvodov na útek mal niekoľko

"Pri bezpečnostnej prehliadke našli policajti u neho nôž, boxer a zatavenú striekačku s podozrivou kryštalickou látkou. V tomto prípade začali kolegovia z Detvy trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť," uviedla Petra Kováčiková.

Obsah striekačky putoval na expertízu. Vodiča zobrali na vyšetrenie krvi a moču, či nebol pod vplyvom omamných látok. Mladíkove auto skončilo nabúrané v inom, odparkovanom vozidle, čo polícia rieši ako dopravnú nehodu.

" Po všetkých vykonaných úkonoch s touto osobou, bola eskortovaná do výkonu trestu odňatia slobody," dodala Kováčiková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy