Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Polícia prekazila nelegálne obchodovanie s ivermectinom: Manželom hrozí až osemročné väzenie
Zdielať na

Polícia prekazila nelegálne obchodovanie s ivermectinom: Manželom hrozí až osemročné väzenie

HUMENNÉ / Prešovskí krajskí kriminalisti 2. novembra urobili rozsiahle razie na Hornom Zemplíne. Dôvodom boli podozrenia z nelegálneho obchodu s liekmi. Manželov z okresu Humenné obvinili z protizákonného biznisu s ivermectinom. Sú za mrežami policajnej cely a hrozí im až osemročný pobyt za mrežami.

Začalo to okolo tretej popoludní. Krajskí kriminalisti v spolupráci s príslušníkmi Policajného pohotovostného útvaru zasahovali naraz na dvoch miestach. V obci neďaleko Humenného urobili domovú prehliadku, no prezreli aj jednu z kancelárií na Mierovej ulici priamo v meste. Okrem domovej prehliadky prezreli aj nebytové priestory, no tiež pozemky. Na parkovisku pri multifunkčnom objekte ich zaujímalo auto. Všetky úkony dokumentoval kriminalistický technik.

"Išlo o akciu voči osobám podozrivým z nelegálneho obchodovania s liekom ivermectin," vyjadril sa hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobanik. V kufri auta policajti našli krabičky pripomínajúce lieky. Zadržali muža a jednu ženu. Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania, ide o manželov. Policajti dvojicu obvinili z trestného činu neoprávneného zaobchádzania s liekmi, liečivami a zdravotníckymi pomôckami. Obvineným policajti obmedzili osobnú slobodu a skončili za mrežami policajnej cely. "V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov," vysvetlil Daniel Džobanik.

Či budú obvinení po prvotných procesných úkonoch zo zadržania prepustení, ale zo strany vyšetrovateľa pôjde podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby, to zatiaľ jasné nie je. "Vzhľadom na skutočnosť, že vo veci sú doposiaľ vykonávané úkony trestného konania, viac informácii v tejto chvíli nie je možné poskytnúť," dodal Daniel Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy