Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
89-ročnú starenku prepadli zlodeji. Pani Mária po útoku skončila s vybitými zubami v nemocnici
Zdielať na

89-ročnú starenku prepadli zlodeji. Pani Mária po útoku skončila s vybitými zubami v nemocnici

STUPAVA / Do domu 89-ročnej panej v Stupave sa večer vlámali zlodeji. Dôchodkyňa sa chystala ísť spať, keď zrazu počula pri vchodových dverách šramot. Muži uštedrili staršej žene niekoľko úderov do hlavy. Skončila v nemocnici.

Pani Máriu Kovačovskú vo večerných hodinách prepadli zlodeji. "Ja som išla do postele len som si ľahla nejaký chlap mi takto dával a druhý bol za chrbtom," povedala pani Mária. 

Od dôchodkyne pýtali peniaze, keď im ich nedala 89-ročnú ženu zbili. "Chcú peniaze, tak to štyrikrát. Aj nos som mala krvavý aj zuby mi vybili," uviedla pani Mária. 

Keď zlodeji odišli, sama išla pre pomoc k susedom. "Počuli sme, že niekto búchal na dvere, on sa pozrel A bola to pani, krvavá povedala, že niekto ju prepadol. A volali sme políciu," povedali susedia. 

Keďže brána do dvora bola zamknutá, zlodeji sa museli dostať cez záhradu. "Policajti okresného riaditeľstva PZ v Malackách vyšetrujú okolnosti zločinu lúpeže," povedal hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff. 

Polícia po páchateľoch intenzívne pátra. Na tomto kamerovom zázname sú zachytení páchatelia. Ak ich niekto spoznal nech zavolá na policajné číslo 158. "V prípade preukázania viny pred súdom, hrozí za takéto konanie v zmysle zákona trest odňatia slobody od troch do ôsmich rokov," uviedol Szeiff. 

Pani Kovačovskú prepustili z nemocnice. Má modriny po celej tvári. Celý život ťažko pracovala. Je hlboko veriaca. "Aby mi pomohol, aby má trochu chránil od zlého," dodala pani Mária. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy