Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dráma v Banskej Bystrici: Bežkyňu chcel znásilniť neznámy muž. Zachránilo ju volanie o pomoc
Zdielať na

Dráma v Banskej Bystrici: Bežkyňu chcel znásilniť neznámy muž. Zachránilo ju volanie o pomoc

BANSKÁ BYSTRICA / Banskobystrickí policajti vyšetrujú pokus o znásilnenie. Ženu, ktorá si išla zabehať popri rieke, mal útočník napadnúť od chrbta.

K incidentu malo dôjsť na brehu Hrona, keď si žena išla večer zašportovať. "Ku skutku došlo medzi 17-tou až 18-tou hodinou, kedy k žene, ktorá bežala po chodníku, zozadu pristúpil neznámy muž, chytil ju okolo krku, sotil dopredu v dôsledku čoho obaja spadli na zem. Násilím sa pokúsil poškodenú donútiť k súloži," uviedla hovorkyňa KR PZ BB Mária Faltániová.

Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici už začal trestné stíhanie vo veci zločinu znásilnenia v štádiu pokusu, nakoľko žena nestratia duchaprítomnosť a hlasným krikom sa nekalým úmyslom muža ubránila. "Keď začala kričať a volala o pomoc, páchateľ ušiel," ozrejmila Faltániová.

Podobných útokov na ženy môže byť viac, preto preventistka radí, vyhýbať sa tmavým neosvetleným miestam a úsekom, kde nie sú ďalší ľudia. "Ak je to nevyhnutné a musím prejsť v nočných hodinách cez neosvetlené miesta, je dobré mať pripravený nejaký slzotvorný sprej alebo paralyzér, ktorý môžem použiť na svoju obranu," preventistka KR PZ BB Andrea Petrovičová.

Aj napriek tomu, že už bola tma a napadnutú ženu útok od chrbta prekvapil, dokázala polícii muža popísať. "Podľa popisu, ide o muža štíhlej postavy, vysoký približne 175 cm a môže mať 17 až 25 rokov, na hlave mal kapucňu a bol celý v tmavom oblečení," ozrejmila  Faltániová. Ak by ste vedeli poskytnúť polícii bližšie informácie k tomuto prípadu, alebo ste boli svedkom incidentu, telefonujte na číslo 158.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy