Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ďalšia tragédia na cestách: Žena nedala prednosť vlaku, zraneniam na mieste podľahla
Zdielať na

Ďalšia tragédia na cestách: Žena nedala prednosť vlaku, zraneniam na mieste podľahla

TLMAČE / 48-ročná vodička vošla na nechránené železničné priecestie rovno pod prichádzajúci nákladný vlak. Stálo ju to život. Nehoda sa stala včera večer v Tlmačoch. Pod tragédiu sa zrejme podpísala nepozornosť.

Vodička išla údajne do Veľkých Kozmáloviec, zablúdila a preto sa chcela otočiť. Pritom, ako vychádzala na hlavnú cestu vošla na nechránené železničné priecestie, kadiaľ práve prechádzal osobný vlak.

"Prešla na obec Tlmače, kde sa pri autobazáre otočila na hlavnú cestu," povedala hovorkyňa KR PZ Nitra Viktória Borloková. Po náraze vlak vozidlo pred sebou tlačil ešte zhruba 80 metrov a skončilo na tomto mieste. 

​Nákladný vlak zastavil až o desiatky metrov ďalej, aj napriek tomu, že rušňovodič trúbil a použil rýchlo brzdu zrážke s autom už zabrániť nedokázal. "Po príchode na miesto bolo zistené, že sa jedná o zrážku auta s vlakom na mieste bolo zakliesnená osoba," uviedol velitieľ výjazdu HaZZ Levice Ján Sivák. 

V totálne zdemolovanom auta nemala 48-ročná vodička žiadnu šancu na prežitie. "Nemohla to prežiť tie poranenia sú také, že sú nezlučiteľné so životom," uviedol obhliadajúci lekár Juraj Orság. 
Polícia na mieste zaisťovala stopy a okolnosti nehody vyšetruje. Podľa predbežných zistení sa pod zrážku podpísala nepozornosť vodičky. "Vodička sa plne nevenovala riadeniu," povedala Borloková. 
Informácie televízie JOJ hovoria o tom, že nebohá Nikoleta išla zo Zlatých Moraviec vyzdvihnúť syna do Veľkých Komzáloviec. Miesto, kde došlo k zrážke údajne nepoznala. "Na to veľmi ťažko nájsť slová, v plnom prúde života skončil takto ako skončil," dodal Sivák. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy