Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragédia v Petržalke: Pád z pracovného lešenia neprežil jeden človek
Zdielať na

Tragédia v Petržalke: Pád z pracovného lešenia neprežil jeden človek

BRATISLAVA / Pád zo stavebnej plošiny v Bratislave neprežil mladý robotník. Tragédia sa stala pri zatepľovaní jedného z panelákov v Petržalke. Na plošine boli aj ďalší ľudia, ktorým pomáhali hasiči.

Pád z plošiny z úrovne piateho poschodia neprežil jeden muž. Napriek okamžitému poskytnutiu prvej pomoci vážnym zraneniam podľahol. Stalo sa to krátko pred 15-tou hodinou na Budatínskej ulici. Plošina, ktorá bola na lanách sa naklonila a 33-ročný muž z nej vypadol. "Pacienta, ktorý spadol z lešenia sa napriek snahe záchranárov nepodarilo zachrániť," vysvetlil Július Pavčo z Operačného strediska ZZS.

"Na plošinách sa nachádzali osoby, my sme vykonali záchranu troch osôb, jednu osobu sa zachrániť nepodarilo," vyjadril sa veliteľ zásahu HaZZ Bratislava Igor Dritomský. Na dvoch plošinách vedľa seba boli spolu štyria ľudia. Ďalší muž z naklonenej plošiny zostal visieť približne 13 metrov nad zemou. Do bezpečia ho dostali hasiči pomocou lezeckej techniky. "Následne bol ambulanciou ZZS transportovaný do nemocnice za účelom diagnostiky," dodal Július Pavčo 

Na bytovke pracovníci robili zateplenie fasády

Podľa viacerých odhadov sa nešťastie stalo pre technickú chybu. Zástupca vlastníkov bytov nám potvrdil, že firma mala skúsených ľudí. "Nepredpokladám, že išlo o ľudskú chybu, skôr nejaká nešťastná náhoda," vyjadril sa zástupca vlastníkov bytov Matej Čáni. Presná príčina uvoľnenia jednej z plošín je zatiaľ neznáma. Udalosťou sa v súčasnosti zaoberajú policajti v piatom bratislavskom okrese.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy