Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Brutálny čin v Bratislave: Po hádke mal muž zaškrtiť svoju bývalú manželku. Neskôr sa pokúsil o samovraždu
Zdielať na

Brutálny čin v Bratislave: Po hádke mal muž zaškrtiť svoju bývalú manželku. Neskôr sa pokúsil o samovraždu

BRATISLAVA / Brutálna vražda v bratislavskej Dúbravke. Dôchodca (72) pripravil o život svoju bývalú manželku. Po jej smrti si podrezal žily. Pokus o samovraždu prežil a sám zavolal na tiesňovú linku, kde sa ku všetkému priznal.

Brutálnemu činu mala predchádzať hádka

Pavol mal svoju bývalú 72-ročnú manželku Soňu zaškrtiť ešte v nedeľu večer. Potom, ako ju zniesol zo sveta, mal celú noc stráviť v ich byte aj s telom nebohej. Napriek tomu, že boli rozvedení žili v spoločnej domácnosti. Pavol mal po vražde údajne užiť lieky a nakoniec si na rukách podrezal žily. Na druhý deň okolo obeda sám zavolal na tiesňovú linku a k ohavnému činu sa priznal.

Podľa informácií TV JOJ mali exmanželia konflikty hlavne pre ich spoločný majetok

Po ich rozvode mali v poslednom období riešiť majetkové problémy a práve kvôli ním konflikty gradovali. Podľa susedov Pavol už v minulosti svoju nebohú ženu viackrát napadol. "Mne to povedala, že sa rozvádzajú, ale prečo za čo, len mi raz povedala, že ju podvádzal," hovorí suseda. 

Na obed do bytu na Nejedlého ulici len pár metrov od základnej školy vtrhlo množstvo policajtov a záchranári. Celú ulicu zablokovali policajné autá. Všetko na vlastné oči pozorovalo aj množstvo detí.

Pavol ich v byte čakal aj s poranenými rukami

Dôchodcu z paneláku vyviedli po takmer dvoch hodinách. Poranené ruky mal spútané a obviazané. Policajti ho v sprievode záchranárov odviedli do sanitky a previezli ho do nemocnice na ďalšie ošetrenie.

Vyšetrovatelia z Krajskej Kriminálky zaisťovali stopy v byte na 6. poschodí dlhé hodiny

Telo nebohej z neho odviezla pietna služba až v popoludňajších hodinách. Polícia k prípadu toho veľa nepovedala. Pavla zatiaľ neobvinili. V najbližších hodinách ho čakajú výsluchy. Vyšetrovateľ bratislavskej krajskej kriminálky začal v tejto súvislosti aj trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy