Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragický požiar v ubytovni. V dyme zomrel muž, ktorý býval nad horiacou izbou
Zdielať na

Tragický požiar v ubytovni. V dyme zomrel muž, ktorý býval nad horiacou izbou

DUNAJSKÁ STREDA / 48-ročný muž z Maďarska zomrel pri nočnom požiari v ubytovni v Dunajskej Strede. Bez známok života ho našli hasiči na hornom poschodí, kde nehorelo. Pravdepodobne sa udusil. Požiar v izbe zrejme spôsobil 61-ročný muž, ktorý počas varenia zaspal.

V jednej z 9 izieb ubytovne nad kasínom v Dunajskej Strede začalo horieť okolo jedenástej v noci. Dym z okna si všimli obyvatelia okolitých panelákov. Oheň zachvátil izbu na prvom poschodí. Okrem hasičov z Dunajskej Stredy boli na miesto povolaní aj hasiči Šamorína. Popri hasení museli evakuovať z ubytovne 5 ľudí. 61-ročný muž stihol z horiacej izby ujsť na prízemie, do kasína. Mal rozsiahle popáleniny a bol intoxikovaný splodinami horenia. V ubytovni bola aj 28-ročná žena, ktorá sa zranila len ľahko. 

"Ďalšie dve osoby príslušníci zachránili cez zamrežované okno, tiež s rebríkom a jedna osoba sa nachádzala na druhom poschodí, tú osobu vyviedli príslušníci pomocou vyvádzacej masky," povedal riaditeľ OR HaZZ Dunajská Streda Štefan Lelkes. 

"Na mieste si ich prevzala privolaná RZP. Ďalšieho, 48 ročného muža z Maďarska, sa im žiaľ už zachrániť nepodarilo," uviedla hovorkyňa KR PZ Trnava Zlatica Antalová. 

"Na druhom poschodí našli jednu osobu, bez známok života, prítomný lekár začal s oživovaním, ale bohužiaľ neúspešne, a potom konštatoval exitus," povedal Lelkes. 

Izba na prvom poschodí, kde vznikol požiar, úplne vyhorela, smrť muža pravdepodobne spôsobilo mimoriadne silné zadymenie hornej časti budovy, keďže nemal žiadne popáleniny. Predbežná škoda bola vyčíslená na 50 tisíc eur, avšak škody premočených a zadymených izieb a kasína zatiaľ neboli vyčíslené.

"Ku tragédii došlo pravdepodobne tak, že si 61-ročný muž varil jedlo na elektrickom sporáku a počas toho zaspal," uviedla Antalová. "Iisťovateľ príčin požiaru určil príčinu nedbalostné konanie," dodal Lelkes. Za prečin všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti hrozí v prípade dokázania viny 2 až 5 ročný trest za mrežami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy