Jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
19 rokov za dvojnásobnú vraždu dostal Lukáš, ktorý mal so sestrou zavraždiť rodičov a podpáliť dom
Zdielať na

19 rokov za dvojnásobnú vraždu dostal Lukáš, ktorý mal so sestrou zavraždiť rodičov a podpáliť dom

BANSKÁ BYSTRICA / Pred senát Špecializovaného trestného súdu sa postavil 26-ročný Lukáš, ktorý vlani v novembri zavraždil vlastného otca a jeho priateľku. Oboch surovo dobodal kým spali a podpálil dom. Motívom bola podľa obžaloby pomsta.

19-ročný trest za dvojnásobnú vraždu. 26-ročný Lukáš dobodal vlastného otca a jeho priateľku Žanetu v spálni na posteli keď obaja spali. Dom polial a podpálil, aby zahladil stopy. Tragédia otriasla obcou Lednické Rovné v novembri 2020. "Zbytočne prišla moja sestra o život, možno bude súd spravodlivý," komentovala príbuzná obete. 

Lukáš hneď na úvod procesu vinu priznal, tvrdil, že v tom čase nemal iné východisko, pred senátom sa rozplakal. Motívom úkladnej vraždy bola pomsta. Lukášov otec bol tyranom, ktorý systematicky terorizoval jeho dve mladšie nevlastné sestry. Tie už podľa jeho slov nevládali ďalej trpieť a znášať domáce násilie. Vražda otca mala byť vykúpením.

"Možno tam niečo bolo, my nevieme vôbec nič, boli sme prekvapení," povedali príbuzní obete. "Rodinná situácia bola mimoriadne komplikovaná. V poslednej dobe ale nebolo preukázané násilie ani vzťahy medzi súrodencami neboli ideálne," povedal špeciálny prokurátor Daniel Lipšic. 

Obžalovaný sa na všetko vopred pripravil. Použil tri nože, ktorými zasadil dvojici desiatky bodných rán. Lukášove maloleté nevlastné sestry o všetkom vedeli. Tesne pred vraždou obidve poslal pred dom. "Súrodenecký vzťah obžalovaného so staršou sestrou nebol normálny, pokojne to mohol byť aj spúšťač, ktorého následkom je dvojnásobná vražda," uviedol Lipšic. 

​Rozsudok ešte v tejto chvíli nie je právoplatný, prokurátor aj obhajoba sa vyjadria k prípadnému odvolaniu v zákonnej lehote.

Najčítanejšie správy