Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Žena vyhodila mobil do kontajnera aj s funkčnou kartou. Nálezca jej vytvoril dlh viac ako 400 eur
Zdielať na

Žena vyhodila mobil do kontajnera aj s funkčnou kartou. Nálezca jej vytvoril dlh viac ako 400 eur

HUMENNÉ / Humenčanka vyhodila do kontajnera starý mobil, no netušila, aký zamotaný príbeh tým rozbehne. Skončilo sa to v podobe faktúry na stovky eur. Mobil sa totiž dostal k človeku, ktorý volaniami nešetril.

Humenčanka vyhodila do kontajnera starý mobil, no nechala v ňom funkčnú kartu. Následne jej prišla faktúra na takmer 400 eur. Vyhodený mobil sa totiž dostal do rúk takzvanému vyberačovi kontajnerov. Ten si ho nenechal. Predal ho miestnemu predavačovi časopisov za 5 eur.

"Ja som predal časopisy, mal som 5 eur a hovorím- môžem z neho volať? Nebude z toho nič, nejaký problém? Nie ja som ho našiel vyhodený," povedal obvinený muž. Predajca časopisov mobil hneď vyskúšal a volaniami nešetril. "Potom som začal volať na čísla, už neviem, mobil išiel no tak ja som si telefonoval," uviedol obvinený muž. 

"Ten ho naplno využíval, posielal z neho SMS, telefonoval, uskutočnil aj viacero hovorov na audiotextové čísla," povedala hovorkyňa prešovských krajských policajtov Jana Ligdayová. Poškodená žena dostala faktúru na viac ako 390 eur. 

"Policajti mi začali volať, že sa hľadá telefón a že je tam dlh 300 eur, no a ja som sa zľakol, že čo z toho bude," opisoval obvinený muž. Polícia prípad vyšetruje ako prečin podvodu. "Získaná dôkazná situácia umožnila poverenému príslušníkovi vzniesť obvinenie 32-ročnému mužovi za prečin podvodu. Stíhaný je na slobode," uviedla Ligdayová. 

Trestná sadzba odňatia slobody je v tomto prípade stanovená až na dva roky. S vyberačmi kontajnerov bojujú samosprávy po celom Slovensku. Stávajú sa nimi prevažne ľudia zo sociálne slabšieho prostredia. Problematiku doteraz nepomohli vyriešiť ani fotopasce, uzamykateľné stojiská či pokuty. V tomto prípade však Humenčanku o nemalú sumu pripravila aj vlastná neopatrnosť.

"No tak to je nerozvážnosť, každý si musí dávať pozor na také veci. Treba byť na každom kroku opatrní, lebo dnes sa dejú také veci, o ktorých sa nám predtým ani nesnívalo," povedal obyvateľ Humenného. 

"V prípade akéhokoľvek nálezu ,napríklad mobilného telefónu či iných vecí, je potrebné odovzdať ich na polícii, aby sa tak občania vyhli následným komplikáciám," dodala Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy