Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Muž chcel zabezpečiť teplo pre svoju tehotnú priateľku, zapálil pri tom predajný stánok
Zdielať na

Muž chcel zabezpečiť teplo pre svoju tehotnú priateľku, zapálil pri tom predajný stánok

NITRA / Muž chcel, aby sa jeho tehotná priateľka zohriala, skončilo sa to požiarom. Stalo sa to v areáli amfiteátru v Nitre. Zhorel pritom predajný stánok a odniesli si to aj stromy.

Dvadsaťštyriročný muž a dvadsaťjedenročná žena sa potulujú ulicami Nitry. Už zhruba 7 mesiacov sú bez domova. Dvojica sa včera, 7. novembra, vybrala do areálu amfiteátra, kde zvyknú občas prebývať. Vošli do predajného stánku, ktorý býva otvorený len počas kultúrnych akcií. Teploty boli nízke, a preto sa chceli zohriať. 

"My sme sa rozhodli zložiť s priateľkou, aby nám nebolo zima," opísal zámer muž bez domova. Vo vnútri muž rozložil noviny a zapálil ich, to nemal robiť. Od ohňa začal horieť aj stánok. Muž so ženou utekali von a svedkovia zavolali pomoc. "Chytilo sa to a nevedeli sme to uhasiť," povedal muž, ktorý oheň založil. Keď prišli hasiči na miesto stánok už bol takmer celý zhorený. V plameňoch boli aj stromy a ohrozená aj budova v blízkosti. "Bol zhorený prakticky po samotnú konštrukciu. Horelo aj okolie, samotná zeleň," informoval Martin Hochman, veliteľ zásahu. Pri požiari sa dvojica nezranila. Muž nám povedal, že priateľka je tehotná a bál sa aby neprechladla. "My nie sme zlí my tu máme veci všetko," priznal. V tomto prípade išlo o neúmyselné podpálenie. Škody sa vyšplhali na zhruba 500 eur. "Policajti obvodného oddelenia policajného zboru v Nitre prijali trestné oznámenie a vec preverujú ako podozrenie z trestného činu poškodzovania cudzej veci," uviedla hovorkyňa krajského prezídia policajného zboru Viktória Borloková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy