Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Jeden z obvinených antirúškarov, ktorí vyčíňali v piešťanskom supermarkete, putuje za mreže
Zdielať na

Jeden z obvinených antirúškarov, ktorí vyčíňali v piešťanskom supermarkete, putuje za mreže

PIEŠŤANY / Jedného z troch antirúškarov, ktorí vyčíňali v piešťanskom supermarkete, poslal okresný súd za mreže. Prokurátor žiadal rovnaký ortieľ aj pre ďalšieho muža, toho sudca ale do väzby neposlal. Stíhaný tak bude na slobode aj spolu s ďalším antirúškarom, ktorého prepustili skôr. S návrhom na jeho väzbu sa prokurátor nestotožnil. Všetci sú obvinení z prečinu výtržníctva a z útoku na verejného činiteľa

Známy odporca nosenia rúška Jozef Klányi tiež nakupoval bez prekrytia dýchacích ciest

Na sociálnej sieti jeden z hlavných predstaviteľov Občianskeho tribunálu a známy odporca nosenia rúška Jozef Klányi ešte v sobotu avizoval nakupovanie v obchodnom reťazci bez prekrytia dýchacích ciest. Začalo sa v nedeľu o 13- tej hodine.​ Ochranka protestujúcich hneď pri vstupe do supermarketu upozornila, že nemôžu natáčať bez povolenia. Aj napriek tomu vošli do obchodu bez rúška a celú situáciu natáčali.

Jozef Klányi zablokoval pokladňu

Celú udalosť si natáčal telefónom a tvrdil, že žiadne nariadenia preňho neplatia. Pokladník ho odmietol obslúžiť, pretože nemal nasadenú ochranu horných dýchacích ciest. Spoločnosti obchodného reťazca odkázal, že na to bude doplácať.

Protest mal rýchly spád

Hneď ako protestujúci opustili obchod, čakala ich pred vstupom polícia. Policajné zložky si opísali údaje nakupujúcich bez rúška a oznámili im, že celou situáciou sa bude zaoberať Úrad verejného zdravotníctva SR.

Nakupujúci stratili trpezlivosť

Jeleň v dave

Jeden zo skupiny mladých ľudí si na hlavu nasadil masku jeleňa a snažil sa byť čo najviac na záberoch vysielania Občianskeho tribunálu. Chcel tak zosmiešniť a narušiť video nakupujúcich bez rúšok.

​O osude antirúškarov rozhodoval Okresný súd v Piešťanoch

Dvaja muži obvinení v súvislosti so zásahom polície v piešťanskom supermarkete sú bývalí vojaci. Potvrdil to minister obrany Jaroslav Naď. 

​​​Incident medzi takzvanými antirúškarmi a políciou, ktorý sa odohral vo štvrtok, 4.11. v piešťanskom supermarkete má policajnú dohru. Vyšetrovateľ už vzniesol obvinenie trom zadržaným z prečinu výtržníctva a z útoku na verejného činiteľa. Muži pochádzajú z Nitrianskeho kraja a hrozí im až päťročné väzenie. Pri incidente sa zranili traja ľudia. Jeden z policajtov mal tržné poranenie, druhý zlomený zub. "Po vykonaní potrebných úkonov bude podaný návrh na ich väzobné stíhanie ako aj na tzv. super rýchle konanie. Bližšie informácie vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné v súčasnosti poskytnúť", uviedla Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trnave.

Dvaja muži obvinení v súvislosti so zásahom polície v piešťanskom supermarkete sú bývalí vojaci. Potvrdil to v relácii Na telo na televízii Markíza minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO). „Vycvičení ľudia, ktorí odišli z ozbrojených síl v rámci očisťovania služby, dnes úplne zámerne chodia z jedného obchodu do druhého na celom Slovensku a provokujú,“ dodal Naď.

Stand- up komici doručili zamestnankyniam supermarketu kytice

"Chceme im tak dať najavo, že sa zachovali správne a že stojíme na ich strane. Aj preto, aby hlasy ukričanej nahnevanej pomýlenej menšiny neprehlušili pokojnú väčšinu, ktorá nemá potrebu vyvolávať rozbroje. Porušovanie pravidiel, ohrozovanie ľudí a vyvolávanie chaosu nemôže byť v modernej spoločnosti spôsobom boja," napísali Silné Reči na svojej sociálnej sieti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy