Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Krvavý incident v autobuse: 18-ročná žena takmer zomrela
Zdielať na

Krvavý incident v autobuse: 18-ročná žena takmer zomrela

POPRAD / Len 18-ročná žena sa pokúsila o samovraždu v autobuse. Cestovala pravidelnou prímestskou linkou z Popradu do Zamaguria a počas jazdy si sama poranila ruky. Zachránil ju všímavý cestujúci a rýchla reakcia vodiča.

Vodič s dlhoročnou praxou o tom, čo sa mu počas pravidelnej večernej linky Poprad - Veľká Lesná stalo, na kameru hovoriť nechcel. Toto ešte nezažil. Viezol niekoľkých cestujúcich, keď si jeden z nich všimol, že mladá žena krváca.

Prvú pomoc bolo treba poskytnúť pohotovo 

Žena v tichosti sedela v zadnej časti autobusu. Prečo sa rozhodla siahnuť si na život a prečo práve na takomto mieste, vie len ona sama. No ak by cestujúci a vodič nezareagovali rýchlo, jej stav by bol vážny, z poranených rúk silno krvácala. "Vodič okamžite zastavil vozidlo v obci Slovenská Ves a cestujúcej poskytol prvú pomoc. Z lekárničky použil obväzy, aby zastavil krvácanie," informovala hovorkyňa SAD Poprad Miriam Hozzová. 

Vodič ihneď kontaktoval záchranárov a počkal na ich príchod. "Žena krvácala. Našťastie, bola pri vedomí. Záchranári ju po ošetrení transportovali do nemocnice," povedala hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová.

Mladá žena sa už v minulosti pokúsila siahnuť si na život

Na miesto prišli aj policajti. Boli pripravení pomôcť záchranným zložkám, no prípadom sa ďalej nezaoberajú. "Išlo o 18-ročnú ženu zo Zamaguria. Podobného skutku sa na inom mieste dopustila už aj v minulosti," upresnila hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Viacerí vodiči popradských autobusov sú vystavení stresujúcim situáciám

"Vodič ostatných cestujúcich bezpečne dopravil do cieľa, aj napriek šoku, ktorý zažil," uviedla Hozzová. No a šokové udalosti zažili za posledné týždne aj ďalší vodiči popradských autobusov. Jeden v Huncovciach strhol volant, aby sa vyhol nákladiaku, ktorý mal vojsť do jeho jazdnej dráhy a narazil do domu. Táto nehoda zatiaľ uzavretá stále nie je. "Polícii doposiaľ nebol doručený výsledok znaleckého skúmania," poznamenala Ligdayová. 

No a nedávno pri Levoči počas jazdy narazil do autobusu statný jeleň a spôsobil veľké škody. Teraz sa zas pokúsila mladá dievčina v autobuse o samovraždu. "Dopravné nehody, strety so zverou alebo napríklad aj takáto udalosť z nich robí nielen vodičov, ale aj záchranárov a psychológov," vysvetľuje Hozzová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy