Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nešťastie pri Detve: Zrazili sa autá, zranilo sa až päť ľudí, účastníčkou aj hudobná textárka
Zdielať na

Nešťastie pri Detve: Zrazili sa autá, zranilo sa až päť ľudí, účastníčkou aj hudobná textárka

OKRES DETVA / Päť ľudí sa zranilo pri ťažkej nehode neďaleko Hriňovej. Vodič, ktorý nehodu zavinil, mal byť podľa prvotných informácií pod vplyvom návykových látok, navyše šoféroval aj napriek zákazu. V aute, do ktorého narazil, sedela partia Srbov, ktorí na Slovensko cestovali za príbuznými. Medzi nimi bola aj srbská hudobná textárka.

​Cestovali za príbuznými, partia piatich mladých ľudí zo Srbska to mala namierené na stredné Slovensko. Účastníčkou nehody bola aj srbská hudobná textárka, ako nám povedala v oblasti Vrchslatina, neďaleko cieľa ich cesty, im náhle vošlo do jazdnej dráhy čierne auto. "Išli sme odtiaľto a on prešiel do nášho smeru," povedala Ivana Marković, účastníčka nehody. "42-ročný vodič vozidla Audi z nezistených príčin vošiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s protiidúcim Renaultom," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ BB Mária Faltániová.

Na lazy letel záchranársky vrtuľník z Banskej Bystrice. Z miesta odviezol zraneného vodiča auta, ktorý prešiel do protismeru. Ďalších zranených ľudí zo srbského auta previezli do zvolenskej nemocnice sanitkami. Podľa polície 42-ročný muž sedel za volantom aj napriek súdom uloženému zákazu šoférovať. Čo je nepochopiteľné, podľa prvých informácií bol navyše pod vplyvom návykových látok. "Alkohol u vodičov zistený nebol, ale vodičovi Audi bol odobratý biologický materiál na návykové látky," uviedla Faltániová. Pri nehode sa podľa polície zranilo až päť ľudí, všetky ďalšie okolnosti budú vyšetrovať. "Polícia začala trestné stíhanie pre marenie výkonu úradného rozhodnutia a nehoda je v štádiu vyšetrovania," dodala Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy