Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hyenizmus na cintoríne: Zlodej ukradol kríže z viacerých náhrobných kameňov
Zdielať na

Hyenizmus na cintoríne: Zlodej ukradol kríže z viacerých náhrobných kameňov

KOLAČNO / Nepríjemné prekvapenie čakalo minulý týždeň na obyvateľov na cintoríne v Kolačne pri Partizánskom. Neznámy zlodej ukradol kríže z viacerých náhrobných kameňov. Policajti ho už majú. Býva priamo v obci.

"Vyzerá, že to vytrhli, je to na šróbikoch alebo prilepené a vytrhli to," povedala obyvateľka obce. V čase, keď cintorín upratovali a pripravovali na pamiatku zosnulých, navštívil ho zlodej. Ten ukradol z viacerých náhrobných kameňov kríže. Policajti z obvodného oddelenia v Partizánskom prípad objasnili a páchateľa zadržali. "Je to veľmi smutné a zaskočilo nás to, že to bol mladý muž od nás, život mal pred sebou," skonštatovala starostka obce Kolačno Lýdia Petríková.

Podozrivý bol už po niekoľkých hodinách. Podľa miestnych rád popíja a pracuje v kamenárstve. Na pomníku navyše zabudol pohár, do ktorého mu čapovali v krčme v susednej dedine. Mužom zákona sa nakoniec priznal. "Policajti muža vypátrali a momentálne prebiehajú procesné úkony," uviedla hovorkyňa KR PZ Trenčín Danka Adámiková. Zadržaný muž mal všetky kríže doma. Odovzdal ich policajtom. "V danom prípade nešlo iba o krádež, ale aj o hanobenie miesta posledného odpočinku," ozrejmil právnik Róbert Pietrik. 25-ročnému mužovi hrozí tri až desať rokov za mrežami. Podľa doterajších zistení polície chcel kríže predať. "Asi tie návykové látky sú také drahé, že musel kradnúť na cintoríne," dodala Petríková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy