Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: Na futbalového rozhodcu zaútočil päsťou iba 15-ročný chlapec. Vyprovokovali ho diváci
Zdielať na

VIDEO: Na futbalového rozhodcu zaútočil päsťou iba 15-ročný chlapec. Vyprovokovali ho diváci

TRHOVIŠTE / Agresivita na futbalových zápasoch nie je iba záležitosťou chuligánov v najvyššej lige. Deje sa to aj na dedinských ihriskách a násilníkmi sú aj hráči, dokonca v mládežníckom veku. V obci Trhovište zaútočil na rozhodcu najprv dorastenec a potom aj jeho 15-ročný brat. Desivé je, že ich k tomu provokovali samotní diváci.

Rozhodca štandardne ukončil zápas. Keď schádzal z ihriska, čakal na neho hráč, ktorého v priebehu stretnutia vylúčil. "Sotil do mňa a tam sa vyhrážal, že ma zabije. Tak som sa rozhodol, že odídem," opísal udalosť rozhodca Peter Pavlo.

Cestou do šatne k nemu ešte pristúpil ďalší hráč. Ten rozhodcu udrel zozadu do hlavy, keď na útok nebol vôbec pripravený. Okamžite ho zaliala krv. "Začala mi tiecť krv z pier a nosa. Ostal som prekvapený, lebo som nevedel čo sa stalo," pokračoval rozhodca.

Útočníci si už v klube nezahrajú

Domáci funkcionári poskytli rozhodcovi ihneď pomoc. Pri následnom disciplinárnom konaní dostal mladý útočník od zväzu trest zákazu činnosti na 5 rokov. Klub voči súrodencom postupoval ešte prísnejšie. "My to jednoznačne odsudzujeme. U nás si už futbal nezahrajú, dostanú doživotný dištanc," povedal predseda TJ Družstevník Trhovište.

Rozhodca utrpel pri incidente ľahké zranenia s dĺžkou liečby maximálne 7 dní. Na dorastenca už podal trestné oznámenie. "On Vám nič nepovie," povedal príbuzný futbalistu. 

"Poverený príslušník Policajného zboru v súvislosti s uvedenou udalosťou vzniesol obvinenie 15-ročnému agresorovi pre prečin výtržníctva," potvrdil Jaroslav Ličák z oddelenia komunikácie a prevencie .

"Každý podobný úder prekvapí! To je jedno v akej vekovej kategórii, ale tu je to oveľa horšie, pretože to je mladý chlapec," vyjadril sa Peter Pavlo. Klub už nechce, aby sa podobná situácia opakovala. Keďže hráčov vyprovokovali k agresivite diváci, problémové osoby už viac na štadión nevpustia. "My vieme, kto tam kričal a kto nekričal. Tí budú mať zakázaný vstup na mládežnícke stretnutia," povedal predseda TJ Družstevník Trhovište, Vladimír Koba.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy