Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Diviak zaútočil na otca s dcérou: Muž takmer vykrvácal
Zdielať na

Diviak zaútočil na otca s dcérou: Muž takmer vykrvácal

ČACHTICE / Agresívny diviak zaútočil na ľudí. Stalo sa to v Čachticiach pri Novom Meste nad Váhom. Z kukuričného poľa vbehol do humna, kde ťažko zranil 49-ročného muža, ktorý takmer vykrvácal. Vyše 200-kilogramového kanca zastrelili poľovníci.

Stalo sa to vo dvore rodinného domu na okraji obce Čachtice. Splašený diviak, ktorého z poľa vyhnal rachot kombajnu zaútočil na otca s dcérou. "Naľakala som sa, v živote som takého veľkého diviaka nevidela. Mali sme uvoľnený plot a on cez neho prešiel," vyjadrila sa dcéra napadnutého muža Silvia Kyselová. "Mňa vlastne zhodil cez kamene, utekala som rýchlo za altánok. Otec len zbadal, že sa na neho diviak rúti, niečo vykríkol a v tom ho diviak začal naberať. Otec sa skúšal postaviť, keby pes nezačal štekať, tak možno doteraz tu je," dodala.

"Je to veľmi nebezpečné stretnúť sa s takýmto diviakom zoči-voči, nakoľko diviak útočí s klami. Môže človeku prerezať tepnu alebo žilu a vlastne tam dochádza k vykrvácaniu, čo je veľmi nebezpečné," reagoval predseda PZ Čachtice Roman Krajčovič. Diviak mužovi poranil stehno a bok, okamihy hrôzy ukončil až pes, ktorý sa zachoval ako hrdina. "Edo začal na neho štekať, diviak sa odplašil a utiekol preč. Ja som rýchlo doniesla nejaký opasok, sestrin priateľ otcovi ranu stiahol, aby nevykrvácal a čakali sme na sanitku," opísala situáciu Silvia Kyselová.

"Vyslaní záchranári muža ošetrili, zastabilizovali a s otvorenou ranou stehna odviezli do nemocnice," vysvetlila hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová. Medzitým už okolie prehľadávali poľovníci. Ozvali sa dva výstrely z brokovnice a až vtedy chlapi uvideli, s čím majú dočinenia. "Bol to riadny dvestokilový kanec, asi 6 alebo 7-ročný. Šťastie bolo, že sa rozbehol mimo nás," vyjadril sa Roman Krajčovič.

V rodinnom dome žijú aj dve malé deti, ktoré sa inak bežne hrajú na dvore

Obrovským šťastím bolo, že v čase útoku diviaka bol 8-ročný chlapec v škole a iba 3-ročné dievčatko spalo. Lekárom sa podarilo život 49-ročného muža zachrániť a momentálne je jeho stav stabilizovaný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy