Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž brutálne dobodal svojho otca. Údajne preto, že mu pripomínal, aby si našiel prácu
Zdielať na

Muž brutálne dobodal svojho otca. Údajne preto, že mu pripomínal, aby si našiel prácu

PRIEVIDZA / 34 ročný muž z Prievidze, môže za mrežami stráviť celý svoj život. Pred pár dňami brutálne napadol svojho otca. Sedemkrát ho bodol nožom, prevažne do chrbta. 61 ročný muž sa pred ním schoval u susedov a to mu zachránilo život.

Trenčianski PMJ-čkári eskortovali na súd 34-ročného Lukáša, ktorý má na krku tri obvinenia. Jedno z nich je mimoriadne vážne. 

"Obvinený L.P. sa mal dopustiť obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu, zločinu vydierania a prečinu porušovania domovej slobody,"  informoval Vlastimil Krokvička z Krajskej prokuratúry v Trenčíne.

Syn zaútočil s nožom na svojho otca v rodinnom dome na okraji Prievidze.  "Po predchádzajúcej hádke s nim vzal do ruky nôž a viackrát ho bodol," dodal Krokvička.

​61-ročného muža bodol päťkrát do chrbta, jedenkrát do ramena a 10 cm hlbokú bodnú ranu mu spôsobil na prsníku a zasiahol mu aj pľúca. Zranený muž sa išiel schovať k susedom. Utekal viac ako 50 metrov. "Kam ho obvinený prenasledoval a napriek výzve vlastníčky domu, ktorá volal na tiesňovú linku sa vtlačil do domu a vlastníčke sa vyhrážal," vysvetlil Krokvička.

Ešte predtým ako sa dostal do vedľajšieho domu s ním suseda a jeho otec bojovali pri dverách. Dobodaný muž sa nakoniec pred ním zamkol v kúpeľni. Rozzúrený syn s nožom v ruke prehľadal prízemie domu. Keď ho nenašiel, odišiel. Suseda zavolala políciu a záchranárov.


"Dostali sme volanie na tiesňovú linku, že syn napadol otca a mal na chrbte bodné rany. Muža sme ošetrili a posádka ho s bodnými ranami na chrbte transportovali do nemocnice," informovala hovorkyňa operačného strediska záchrannej služby Alena Krčová.

Útočník skončil v rukách polície. Podľa doterajších zistení bol v čase útoku triezvy a zaútočiť na otca mal údajne pre to, že mu mal často pripomínať, nech si nájde prácu.  Prokurátor spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie. Sudca mu vyhovel.


"Sudca pre prípravné konanie vzal obvienného do väzby z dôvodu takzvanej  preventívnej väzby, zároveň zamietol návrh na nahradenie väzby peňažnou  zárukou jeho matky. Rozhodnutie je právoplatné," uviedol hovorca súdu Roman Tarabus.

Obvinenému hrozí v prípade dokázania viny 20 až 25 rokov, prípadne doživotie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy