Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Po Černákovom šoférovi žiada súd o obnovu konania ďalší odsúdený Ladislav Badó
Zdielať na

Po Černákovom šoférovi žiada súd o obnovu konania ďalší odsúdený Ladislav Badó

PREŠOV / Ladislav Badó žiada súd o obnovu konania. Badó sa mal v 90-tych rokoch podieľať na vojne v košickom podsvetí. Za dve vraždy a pokus o vraždu ho odsúdili na 23 rokov väzenia. V prvom prípade bol zastrelený Ján Kromka, brat nájomného vraha Lojza Čističa, v druhom prípade to bola vražda Petra Klešča.

Ladislava Badóa priviedla do súdnej siene ozbrojená eskorta. Obhajoba podľa obhajcu odsúdeného predložila súdu také dôkazy, že nemal žiaden motív minimálne v jednom prípade zo skutkov, ktoré sa mu kladú za vinu. Súd rozhodol, že v prípade obnovy konania predvolá troch svedkov a to vrátane mafiánskeho bossa Mikuláša Černáka.

Ladislav Badó na súde poukázal na vypočutie Slavomíra Surového, niekdajšieho Černákovho šoféra, ktorý v prípade vraždy Petra Klešča vypovedal vo vlastnom procese obnovy konania. Surový vtedy tvrdil, že s touto vraždou nemá nič spoločné. Nové dôkazy sa v jeho prospech a teraz aj v prospech Badóa objavili aj po tom, keď začal v iných vraždách odkrývať fungovanie mafiánskych skupín aj jeho niekdajší mafiánsky šéf, na doživotie odsúdený Mikuláš Černák.

Pre obnovy konania Surového a Badóa má tak mafiánsky boss Mikuláš Černák postarané o výlety z Leopoldova do Prešova

Pri Surovom to bolo dokonca na druhýkrát. Prvýkrát strávil doživotne odsúdený svedok v súdnej sieni iba 5 minút. Jeden z prísediacich na súde bol neprítomný. Pojednávanie bolo odročené a Černák bez výpovede putoval späť do Leopoldova.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy