Skoro jasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Černákovec asi pôjde po pätnástich rokoch na slobodu
Zdielať na

Černákovec asi pôjde po pätnástich rokoch na slobodu

BANSKÁ BYSTRICA / Černákovec Slavomír Surový, ktorý v 90 rokoch patril do skupiny stredoslovenského podsvetia sa zrejme dostane na slobodu. O jeho podmienečnom prepustení na slobodu dnes rozhodol Okresný súd v Banskej Bystrici. Surový, ktorý si odpykáva 15 ročný trest za vraždu, vypovedal pred súdom prostredníctvom telemostu.

Pred budovou Okresného súdu v Banskej Bystrici bol tentokrát nezvyčajný pokoj. Obišlo sa to bez obmedzení zo strany príslušníkov väzenskej stráže, na aké bola verejnosť v prípade členov mafiánskych skupín zvyknutá. Slavomír Surový, ktorý žiadal o podmienečné prepustenie, vypovedal prostredníctvom telemostu.

Odpykáva si trest za vraždu z divokých 90 rokov, kedy zúrila vojna v podsvetí medzi mafiánskymi skupinami o rozšírenie vplyvu. Ochrankára Petra Klešča rozstrieľali ranami zo samopalu v roku 1997. Plánovaným terčom útoku bol pritom brat košického mafiána Róberta Holuba. Surového výsluch cez telemost trval necelú polhodinu. Súd jeho žiadosti vyhovel.

Rozhodnutie však nie je to právoplatné a prokurátor podal sťažnosť. Vec tak bude postúpená na krajský súd v Bystrici.

Slavomír Surový sa roky pohybovali okolo mafiánskeho bossa Mikuláša Černáka, naposledy proti nemu svedčil v procese, ktorý sa týkal popravy poliaka Szymaneka. Surový, ktorý začínal ako Černákov šofér potvrdil, že prvú ranu zasadil Szymanekovi mafiánsky boss osobne.

Surového zvyčajne pred súd predvádza ozbrojená eskorta:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy