Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Jedno auto, traja vodiči: Na konci dňa sa všetci stretli v policajnej cele
Zdielať na
Krimi

Jedno auto, traja vodiči: Na konci dňa sa všetci stretli v policajnej cele

BRATISLAVA / Policajti zastavili v hlavnom meste v jeden deň troch rôznych vodičov, na troch rôznych miestach no v tom istom aute. Všetci traja sa na konci dňa stretli v policajnej cele. Všetci traja cudzinci sú obvinení z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Bratislavskí policajti prvýkrát auto zastavili na Púchovskej ulici. Na mieste vodiča sedel 33-ročný Ukrajinec. Pri policajnej kontrole bola vykonaná dychová skúška s výsledkom jeden a pol promile. "Vodič bol obmedzený na osobnej slobode a následne umiestnený v cele policajného zaistenia," objasňuje hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff. 

Keď sa nad Bratislavou začalo stmievať, policajti zastavili to isté auto znova

Tentokrát v ňom sedel 21-ročný Ukrajinec. Vodič na seba upozornil neobvyklým štýlom jazdy. Pezinskí policajti sa domnievali, že šofér môže byť pod vplyvom alkoholu a preto ho zastavili. Dychová skúška ich podozrenie potvrdila a vodič nafúkal takmer 2 a pol promile. "Aj v druhom prípade bol vodič po vykonaní potrebných úkonov umiestnený v cele policajného zaistenia," dodal Michal Szeiff. 

Neprešla ani hodina a policajti to isté auto zastavili tretíkrát

Vodič (28) z Ukrajiny nafúkal pri dychovej kontrole takmer 3 a pol promile. Z týchto troch nezodpovedných vodičov teda jasne vedie, a aj on skončil v cele policajného zaistenia. Všetci traja cudzinci sú obvinení z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Za prvých deväť mesiacov tohto roka dopravní policajti riešili celkom 396 prípadov, kedy vodiči pred jazdou pili alebo užili iné omamné látky. Alarmujúcim faktom je, že priemerne to sú dvaja ľudia, ktorí si denne sadnú za volant pod vplyvom alkoholu v bratislavskom kraji. A to je len počet vodičov, ktorých policajti odchytili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy