Jasno
10°
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Nešťastie pri Zvolene: Obrovská chata zhorela do tla, ľudia bojovali o holý život
Zdielať na

Nešťastie pri Zvolene: Obrovská chata zhorela do tla, ľudia bojovali o holý život

OKRES ZVOLEN / Dráma pri Zvolene. Z horiacej dvojposchodovej chaty pred plameňmi utekalo 11 ľudí, ktorí tam trávili víkend. Na zaparkovaných autách museli porozbíjať okná, aby ich odtlačili čo najďalej od plameňov. Chata zhorela do tla.

​Skupina 11-tich ľudí si chatu v Bienskej doline prenajala na víkend. Oddych, ktorý v lese plánovali, ale prerušil požiar. O tretej nadránom ich prebudil hustý, štipľavý dym a z dvojposchodovej chaty vybehli von iba v tom, čo mali na sebe. Nestihli si zobrať ani svoje osobné veci. "Všetky osoby z chaty už boli vonku, mali iba drobné zranenia," povedal Ľubomír Uhrin, HaZZ Zvolen.

Takmer dvadsiatka hasičov a dobrovoľníkov sa snažili dostať požiar pod kontrolu. Keď prišli na miesto, horela už celá chata. Na zaparkovaných autách porozbíjali okná, ich majitelia totiž nemali kľúče a odtlačili ich čo najďalej od ohňa. "Prvé, čo sme spravili, bola evakuácia vozidiel, tie sme ochránili. Požiar sa nerozšíril na lesný porast," ozrejmil Uhrin.

Oheň zrejme vznikol v niektorej z miestností a kým ľudia spali, rýchlo sa rozšíril. Najpravdepodobnejšie začalo horieť od krbu, no túto verziu musí potvrdiť vyšetrovanie. Na mieste bola aj expertízna skupina z prezídia hasičského zboru. Partii, ktorá tam nocovala, do reči nebolo. Veľká chata zhorela do tla. Škody budú obrovské, predbežne ich odhadli na viac ako 200-tisíc eur. Podľa domácich je chaty škoda, často ju využívali turisti, bývali tam dokonca aj tábory.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy