Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tragická zrážka s vlakom. Šofér vošiel na priecestie aj napriek funkčnej signalizácii
Zdielať na

Tragická zrážka s vlakom. Šofér vošiel na priecestie aj napriek funkčnej signalizácii

SENEC / Všetky záchranné zložky zasahovali na železničnom priecestí v Ivanke pri Dunaji. Dopoludnia sa tam zrazilo osobné auto s nákladným vlakom. Žiaľ, 67-ročnému vodičovi už záchranári nedokázali pomôcť.

Bolo krátko pred štvrť na dvanásť. Železničným priecestím práve prechádzal nákladný vlak v smere od Bernolákova. Pár sekúnd na to, ako sa stratil z dohľadu, prichádza k priecestiu strieborný mercedes. Lenže v tom sa už z opačného smeru rúti ďalší nákladný vlak, auto nezastavuje a prichádza k stretu. 

Rušeň tlačil auto pred sebou desiatky až stovky metrov od železničného priecestia. Napokon skončilo mimo zastavaného územia. "Jednotka bola povolaná k zrážke nákladného vlaku s osobným vozidlom. Po našom príchode bolo zistené, že vodič nejaví známky života," povedal veliteľ zásahu Martin Balkovič. 
"Na miesto udalosti sme poslali posádku záchrannej zdravotnej služby. Žiaľ, mužovi už pomôcť nedokázali. Lekár musel konštatovať smrť," uviedla hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová. "Poverený príslušník policajného zboru v tomto prípade začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," povedala hovorkyňa KR PZ Bratislava Veronika Martiniaková. 
Na miesto dorazil koroner a pohrebná služba. Hasiči museli nebohého vodiča hydraulickým zariadením vyslobodiť z auta, ktoré bolo pod vlakom zaseknuté. Bolo preto potrebné ho od vlaku oddeliť špeciálnym náradím. "My sme vlastne potom pomohli naložil vrak vozidla na špeciálne kovové vozidlo od železníc na uvoľnenie trasy," uviedol Balkovič. Nebola to prvá tragédia, ktorá sa na priecestí stala. O tom svedčia aj pamätné pomníky. 
"V tejto súvislosti opätovne apelujeme na všetkých vodičov, že je zakázané vchádzať na priecestie, ak sa dáva výstraha dvoma červenými striedavo prerušovanými svetlami priecestného zabezpečovacieho zariadenia," povedala Martiniaková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy