Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Mladý vodič zrazil v Prešove chodkyňu. Zomrela na mieste
Zdielať na

Mladý vodič zrazil v Prešove chodkyňu. Zomrela na mieste

PREŠOV / Tragicky sa skončila piatková zrážka auta a chodkyne v Prešove. Stalo sa to na výjazde z mesta. 49-ročná žena zomrela priamo na mieste nehody. Polícia teraz okrem iného skúma aj mieru zavinenia oboch účastníkov.

​Štvorprúdovka smerom na diaľnicu do Košíc. Za volantom auta 28-ročný muž. Autom akurát míňal čerpaciu stanicu, keď narazil do chodkyne, ktorá zrejme chcela prejsť na druhú stranu cesty. Kapota na SUV-ečku ostala preliačená a telo ženy bezvládne na zemi. "Krátko pred 20tou hodinou večer vodič prednou časťou vozidla narazil do 49-ročnej ženy, ktorá prechádzala cez cestu mimo priechod pre chodcov," uviedla hovorkyňa KR PZ PO Jana Ligdayová.

Zrazenej žene sa snažili pomôcť privolaní záchranári. Dokonca ju niekoľko desiatok minút aj oživovali. No jej zranenia boli veľmi vážne. "Po príjazde na miesto naši príslušníci pomáhali a spolu s RZP vykonávali oživovanie. Zranenia ale boli nezlučiteľné so životom," vyjadril sa Marián Nendza, veliteľ zásahu HaZZ Prešov. "28-ročný vodič bol podrobený dychovej skúške. Výsledok bol negatívny," ozrejmila Ligdayová.

Policajný vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia. Ešte na miesto nehody, krátko po tragickej udalosti bol privolaný aj znalec z odboru dopravy. "Polícia preveruje všetky okolnosti tragickej udalosti. Skúma aj mieru zavinenia oboch účastníkov," dodala Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy