Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Policajt šoféroval opitý a mal pri sebe zbraň. Uniformu si už zrejme viac obliekať nebude
Zdielať na

Policajt šoféroval opitý a mal pri sebe zbraň. Uniformu si už zrejme viac obliekať nebude

UBĽA / Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby stále rieši prípad policajta, ktorý šoféroval pod vplyvom alkoholu a navyše mal pri sebe aj zbraň. Hoci obvinenie stále nepadlo, všetko nasvedčuje tomu, že uniformu si viac obliekať nebude. A prišiel aj o zbraň.

Vzhľadom na to, že ide o policajta, vyšetrovanie prípadu prevzal vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby. A ten vo veci začal trestné stíhanie pre ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. Po tom, ako jeho auto zastavila hliadka, nasledovala dychová skúška. A tá dopadla pozitívne. "Podozrivému bola dychovou skúškou nameraná hodnota 2,06 promile," uviedla hovorkyňa Ministerstva vnútra SR hovorí Petra Friese.

Policajt sa mal vracať z poľovačky a v aute sa nachádzala aj dlhá guľová zbraň. Tú má v legálnej držbe. Zbraň mu však policajti predbežne zaistili a odovzdali správnemu orgánu. Ide o policajta, ktorý je služobne zaradení na Oddelení hraničnej kontroly v Ubli. Podľa zistení televízie JOJ je v policajnom zbore od roku 2005.

"V najbližších dňoch bude začaté konanie vo veci prepustenia zo služobného pomeru príslušníka policajného zboru," vyjadrila sa Agnesa Kopernická, hovorkyňa RHCP Sobrance. Policajta zo zadržania prepustili na slobodu. Po konzultácii so službukonajúcim prokurátorom Krajskej prokuratúry v Prešove skutok nebol riešený v tzv. super rýchlom konaní a policajtovi podľa posledných informácií z Ministerstva vnútra obvinenie ešte vznesené nebolo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy