Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž si nechcel nasadiť rúško na úrade, polícia ho doslova vyniesla. Môže si za to sám, bráni sa polícia
Zdielať na
Krimi

Muž si nechcel nasadiť rúško na úrade, polícia ho doslova vyniesla. Môže si za to sám, bráni sa polícia

PRIEVIDZA / Polícia na svojej facebookovej stránke Hoaxy a podvody sa vyjadrila k videu, ktoré sa za posledné hodiny stalo virálnym. Na videu je zachytený zákrok policajtov na mužovi, ktorý si v priestoroch Okresného úradu v Prievidzi odmietol nasadiť rúško.

Približne 12-minútový záznam ukazuje, ako policajti po viacnásobnom upozornení vyniesli neprispôsobivého muža z budovy. Následne ho spútali a odviezli na policajnú stanicu, pod paľbou nadávok zo strany muža, ktorý video nakrúcal. Video je zavesené na sociálnej sieti od utorkového poludnia. Zdieľalo ho už viac ako 22 tisíc ľudí. 

Pod videom začali okamžite pribúdať komentáre o tom, že sa polícia správa ako gestapo a rovnako pribúdali aj nenávistné komentáre. Polícia na to zareagovala. Podľa nej si za vyvedenie z úradu môže muž sám, nakoľko ho viackrát vyzvali, aby si prekryl horné dýchacie cesty. Keďže sa nevedel legitimovať občianskym preukazom ani iným dokladom, predviedli ho na policajnú stanicu. Nechcel odísť dobrovoľne, a tak museli použiť donucovacie prostriedky. "Z videa je zrejmé, že muž sa neustále správal arogantne, zvyšoval hlas a miestami odmietal spolupracovať s policajtmi,znie vyjadrenie na stránke Hoaxy a podvody - Polícia SR.

Príspevok sa zameral aj na profil, ktorý video zverejnil. Alesio Reisel je podľa polície známym konšpirátorom, ktorý prispieva okrem iného aj do skupiny Chemtrails Slovensko. Polícia zároveň ľudom pripomína, že na Slovensku, ako v každom inom právnom štáte, platí prezumpcia správnosti rozhodnutí orgánov verejnej moci. Odpovedá tak na dezinformácie o údajnej neplatnosti vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy